Ademi na rukama suigrača nakon osvajanja naslova

 ANTE CIZMIC Cropix
DUGO TOPLO LJETO

A sada pohod na Ligu prvaka: Kakav bi to derbi bio, Dinamo odmah može na momčad koja je hit u regiji!

Samo jedan prolaz donio bi novu jesen u Europi, a prvog suparnika saznat će već u lipnju
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. svibanj 2022. 05:51

Dinamo će u novu sezonu u Ligi prvaka krenuti 19. ili 20. srpnja kad su na rasporedu prve utakmice 2. kvalifikacijskog kola elitnog europskog klupskog natjecanja. Prvog suparnika hrvatski prvak saznat će već 15. lipnja, kad je na rasporedu ždrijeb te faze kvalifikacija, a većina suparnika Dinamu ne bi trebala stvarati nikakve probleme.

Od svih klubova koji će se pojaviti na tzv. “putu prvaka” Lige prvaka, Dinamo ima najveći koeficijent. Sjajnih modrih 49.500 nedostižno je za sve konkurente.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Ogromna zarada

Postoje, naravno, i neki klubovi koje bi bilo bolje izbjeći. Recimo Zürich, prvak Švicarske, u kojem je u šampionskoj sezoni na posudbi iz Rome bio i bivši član Dinama Ante Ćorić, definitivno može biti nezgodan. Isto kao i Lech Poznanj, najbolja poljska momčad, kao i “nabrijani” Zrinjski iz Mostara, koji je Sergej Jakirović “prošetao” do naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Sve su to klubovi koje bi Dinamo s obzirom na svoju kvalitetu trebao proći, ali nema žurbe, bolje za start nešto lakše...

U 2. kvalifikacijskom kolu sudjelovat će 20 klubova, dakle bit će 10 parova, a prolaz te faze Lige prvaka već će biti razlog za olakšanje u Maksimiru, jer tim uspjehom Dinamo osigurava novu jesen u europskim skupinama.

Ako Dinamo ispadne u 3. kolu kvalifikacija LP, ide u play-off Europske lige, a ako ispadne i tamo, plasirat će se u skupinu Konferencijske lige.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Dvanaest momčadi bit će u 3. kvalifikacijskom kolu LP, Olympiacos, Viktoria Plzen i osvajač prvenstva Srbije, Cr​vena zvezda ili Partizan, neće biti mogući suparnici, a prođe li Dinamo u play-off LP u kojem će biti tek osam momčadi na “putu prvaka”, igrat će barem skupinu Europske lige.

Uskoro će kraj sezone u svim europskim ligama i doznat ćemo sve moguće Dinamove suparnike, tko će mu točno moći zaprijetiti u kojoj kvalifikacijskoj rundi, no put do skupina LP uopće ne izgleda neprohodno, dapače.

Ipak, prisjetimo li se prošle sezone kad je Šerif “upucao” Zagrepčane i potom odrađivao povijesne utakmice u skupinama najjačeg klupskog natjecanja na svijetu, jasno je da posao uopće neće biti jednostavan.

Zarada bi bila ogromna, samo ulazak u play-off Lige prvaka donosi čistih pet milijuna eura, a plasman u skupine 15,64 milijuna eura. Prolaz u skupinu Eurolige honorira se s 3,63 milijuna eura, skupina KL pak vrijedi 2,94 milijuna eura. Finale Lige prvaka sljedeće sezone igra se u Istanbulu, finale Europske lige u Budimpešti, a finale Konferencijske lige u Pragu.

PRETKOLO

Ždrijeb 7. lipnja, utakmice 21. lipnja i 24. lipnja

1. KOLO

Ždrijeb 14. lipnja, utakmice 5./6. srpnja i 12./13. srpnja

2. KOLO

Ždrijeb 15. lipnja, utakmice 19./20. srpnja i 26./27. srpnja

3. KOLO

Ždrijeb 18. srpnja, utakmice 2./3. kolovoza i 9. kolovoza

PLAY-OFF

Ždrijeb 1. kolovoza, utakmice 16./17. kolovoza i 23./24. kolovoza

Mogući suparnici Dinama u 2. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka

Slovan Bratislava,

prvak Izraela (Maccabi Haifa ili Hapoel BS),

HJK Helsinki,

TNS, Žalgiris,

Lincoln,

Shamrock Rovers,

Zürich,

Zrinjski,

Šahtjor Soligorsk,

Sutjeska,

KI Klaksvik,

Lech Poznanj,

Hibernians,

Tobol,

Škupi,

prvak Armenije (Pjunik ili Ararat),

RFS Riga,

Dinamo Batumi,

KF Tirana,

Ballkani,

pobjednik pretkola (Levadia, Vikingur, prvak Andore, prvak San Marina),

Linfield ili Koper (ako bude prvak Slovenije)

Linker
20. travanj 2024 13:17