Damir Krajač/Cropix
OPROŠTAJ KAPETANA

Ademi: Bio sam siguran da ću u Dinamu završiti karijeru, ali eto... Sad moram napraviti još jednu stvar

"Prvi put nakon dugo vremena sam imao tremu, a nisam je osjetio 10 godina"
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 19. ožujak 2023. 20:17

Nakon pobjede Dinama nad Rijekom (1:0), Arijan Ademi osvrnuo se na sva događanja na Maksimiru. Kapetanu Modrih bila je to posljednja utakmica u dresu zagrebačkog kluba, ali - sudeći po govoru nakon ogleda - ne i posljednja ikada pod maksimirskim tribinama. Ovo nije zbogom, nego doviđenja, jer još nije ispunio sve što je planirao po dolasku u Zagreb prije 13 godina.

- Nisam mislio da će ovaj dan doći, bio sam siguran da ću ovdje završiti karijeru. Ali eto, ispalo je ovako - započeo je Makedonac poslije Dinamove pobjede stečene pogotkom Stefana Ristovskog.

Govoreći o emocijama uoči susreta, Ademi kaže da mu se prije ove utakmice dogodilo nešto što ne pamti jako dugo.

- Prvi put nakon dugo vremena sam imao nekakvu tremu, a nisam je osjetio 10 godina. Nije mi bilo svejedno. Mislim da još uvijek nisam svjestan svega što sam postigao ovdje, ali svejedno sam ponosan na sve rezultate koje smo ostvarili s Dinamom.

Kaže da mu je nedjeljno slavlje posebno drago, htio se oprostiti pobjedom.

- Ovo mi je najvažnija pobjeda. Rekao sam igračima i svima ostalima da je ovo najbitnija utakmica - kazao je Ademi, pa se osvrnuo na sve što su mu priredile tribine Maksimira.

- Kad sam na terenu pokušavam se koncentrirati samo na teren, ali danas jednostavno nisam mogao. Ovo je bilo predivno i prekrasno, mogu odmah završiti karijeru - poručio je.

Za kraj, otkrio je da će sa zagrebačkim klubom još imati što za kazati.

- Jasno je kao dan da je ovo samo doviđenja, s Dinamom još nisam napravio ono što sam želio, a to je osvojiti europski trofej. Nadam se da ću to postići.

Idući nastup Arijana Ademija bit će u dresu kineskog Beijing Gouana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:14