GORAN MEHKEK Cropix
NA PRIPREMAMA DINAMA

Ademi počeo vikati na suigrače: ‘Nevjerojatno! Što bih ja sad trebao reći, idemo mirno na ručak?!‘

Petković je bio sjajno raspoložen, a jedan je dinamovac dobacio: ‘U ponedjeljak sam na treningu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2024. 16:13

Zanimljivo je bilo u nedjelju od 10 do otprilike podneva u Bad Radkersburgu. Sergej Jakirović odlučio je da njegovi dečki odigraju međusobno, nakon uvodnog dijela treninga, okršaj od dva puta po dvadeset minuta. Jesmo li u nedjelju prijepodne i vidjeli udarnih jedanaest Dinama za početak sezone?

Naravno, treba napomenuti da trening utakmicu nije odradilo nekoliko nogometaša Modrih. Ivan Nevistić, koji je imao problema s leđima pojavio se na treningu, ali nije branio, Marko Rog koji ima stanovitih problema s mišićem ostao je u fitnessu, isto kao i Dino Perić, Japanac Ogiwara se prehladio i dobio temperaturu, Mauro Perković se još nije vratio s bratove svadbe, a nije konkurirao niti Arber Hoxha koji ima problema s upalom tetive, ali dok je prolazio kraj nas dobacio je...

- U ponedjeljak se priključujem treningu!

Naravno, možda će i novi Marokamac Mmaee napasti prvih jedanaest. A evo kako je Jakirović posložio momčad, za koju, naravno uz sitne korekcije koje će se dogoditi kad svi budu posve spremni, držimo da je mogući udarni sastav.

Izgledala je ovako u formaciji 4-2-3-1: Zagorac - Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, Torrente, Mikić - Mišić, Sučić - Kačavenda, Baturina, Pjaca - Petković.

Nama se čini da tu još može doći do dvije-tri promjene, jedna je izvjesna, Ogiwara će na lijevi bok, mlađahni Mikić tu neće igrati, Hoxha je u borbi s Pjacom na lijevom krilu, a na desni bok bi mogao umjesto Kačavende, ako se vrati u Lokomotivu, recimo Špikić ako ostane, odnosno Kolumbijac Juan Cordoba ako dođe. S tim da, tko zna, možda se ipak na kraju postigne kakav dogovor i Marin Šotiček stigne u plavi dom, iako je to ovog trenutka daleka misija.

Još se ne zna niti što će biti s Brunom Petkovićem, u ponedjeljak istječe rok za aktivaciju one klazule od 2,5 milijuna eura nakon koje hrvatski reprezentativac izlazi na tržište, pa plavi klub može podići cijenu koja gašenjem klauzule više nije uklesana u kamen. Ako nas pitate, a ne znamo, samo nagađamo, držimo da u Maksimiru neće podizati odštetni zahtjev za Petkovića, da će ga pustiti za tih 2,5 milijuna eura koliko je stajalo u klauzuli ako nađe klub koji će biti u stanju ispuniti njegove financijske zahtjeve. Za sada, nema još vijesti oko mogućeg odlaska Petka.

Kao što vidite, u toj momčadi koja se mogla prepoznati kao udarna, nije bilo dvojice senatora, Arijana Ademija i Stefana Ristovskog. Oni su igrali u ‘momčadi s markerima‘ u kojoj su bili svi ostali, Filipović, Rajić, Bernauer, Leon Jakirović, Pavić, Vrbančić, Zebić, Špikić, Horvat, Brodić, Kulenović... Naravno, igrat će Dinamo ogroman broj utakmica ove sezone, baš kao i prošle, pa je sasvim sigurno da će Jakirović rotirati, ali je ipak zanimljivo da u ovom trenutku dvojica zaslužnih senatora ipak imaju ‘markere‘.

Okršaj u Bad Radkersburgu završio je pobjedom ‘udarnog sastava‘ rezultatom 4:2, ‘markeri‘ su poraženi napustili igralište. Pogotke za pobjednike postigli su Kačavenda, Sučić, Baturina i Mišić, dok su za poražene zabili Kulenović iz jedanaesterca i Brodić.

Na kraju utakmice Arijan Ademi je bio vidljivo ljutit zbog poraza svoje momčadi. Borio se kao lav, kao što to on uostalom i uvijek radi, pa mu je poraz teško pao. Skinuo je marker i ‘zafitiljio‘ ga na travnjak...

- Nevjerojatno je kako primamo glupe golove. I vičemo bit će bolje, dobro je. Što bih ja sad trebao reći? Bravo što smo izgubili? Sutra je novi dan? Idemo sad mirno na ručak? Sad ja ispadam ovakav i onakav kad podižem glas ... - jakim tonom govorio je kapetan dok je napuštao travnjak

Tipični Ademi, čovjek koji ne voli gubiti, koji će na svakom treningu i na svakoj utakmici ponuditi najviše od sebe. I koji čuva borbeni duh plave svlačionice. Odličan je na utakmici bio i Bruno Petković, djelovao je iznimno raspoloženo iako nije zabio pogodak. Davao je podršku svojoj momčadi, ponajviše mladom Mikiću.

- Bravo Noa, bravo... Bravo Bati... - govorio je za vrijeme igre bodreći mladu nadu i plavog reprezentativca Baturinu.

Kad je dodao jednu krivu loptu prema Kačavendi, čuli smo...

- Sorry, Kač, promašio sam te za 50 metara...

Petko je bio maksimalno pozitivan. Inače, na trenining utakmici pojavio se zastupnik Petra Sučića, mladog veznjaka koji ima sjajnu ponudu Coma koja iznosi 7,6 plus jedan milijun eura, te 15 posto od budućeg transfera. Dinamo ne pušta Sučića u Como, makar ponuda djeluje sjajno. U jednom trenutku kraj nas je prošao sportski direktor Marko Marić. Kazali smo mu da Como misli ozbiljno, potpisao je recimo Raphaela Varanea...

- Naravno da je potpisao Varanea, kad im je ostalo 8 milijuna eura od Sučića - sa smiješkom je kazao Marić.

Kad smo odlazili iz kampa Dinama, za stolom su ostali sjediti Marko Marić i zastupnik Petra Sučića. Može li se nešto promijeniti kad se radi o tom transferu ili će modri klub ostati kod svog stava da Petar ostaje? Inače, treba zabilježiti da u ponedjeljak na liječnički pregled odlazi Marokanac Samy Mmaee, moguće jest da se već u utorak priključi Modrima u Austriji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. kolovoz 2024 07:35