DAMIR KRAJAC Cropix
POBJEDA JE IMPERATIV

Ako Dinamo prođe, vjerojatno ga čeka stari poznanik, ali utakmica u Skoplju ima još jedno bitno značenje

Poznato je i koliko će milijuna eura prvak Hrvatske osigurati ako večeras izbaci Škupi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2022. 17:56

Sve je jasno, ako Modri danas u Skoplju prođu prvaka Sjeverne Makedonije Škupi, nastavljaju svoju priču u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U 3. pretkolu tog natjecanja čeka ih vjerojatno njihov stari poznanik, prvak Bugarske Ludogorec, koji je u prvoj utakmici pobijedio irski Shamrock Rovers s 3:0 i trebala bi se zaista dogoditi ogromna senzacija da Bugari posrnu na uzvratu.

Međutim, današnja utakmica ima još jedno bitno značenje. Pobjedom nad Makedoncima, naime, Modri osiguravaju barem natjecanja u skupinama Konferencijske lige. Za plasman u Konferencijsku ligu, koji bi bio osiguran već prolaskom Škupija, Dinamo bi imao zajamčenih 4,23 milijuna eura koliko se dobiva za plasman u skupine tog europskog natjecanja. Naime, plasman u Konferencijsku ligi donosi klubovima 2.94 milijuna eura, ali novac se dijeli i na temelju koeficijenata zarađenih u posljednjih deset godina, tako da se cifra podebljava, zato bi Modri inkasirali preko 4 milijuna eura.

Dolazak na noge, predviđamo Ludogorecu, Modrima ostavlja mogućnost igranja u play-offu Lige prvaka, ali i veću zaradu kad se radi o mogućem igranju u skupinama Europske lige. Uđu li Modri u Europsku ligu preko play-offa Lige prvaka, utržit će najmanje 11,402 milijuna eura, a uđu li, pak, u Europsku ligu preko play-offa toga natjecanja, zaradit će minimalno 6,42 milijuna eura. Na temelju ovih podataka sasvim je jasno da se današnja pobjeda nad Škupijem zapravo nameće kao imperativ.

Linker
27. travanj 2024 19:58