Arijan Ademi, Enis Cokaj

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NOVI TRANSFER

‘Ako Dinamo želi, ja ću im ga prodati! I nije normalno da ode ‘za ništa‘, on je jedan od najboljih u Hrvatskoj‘

‘Ademi je izvrstan igrač, ali se jako troši. Dinamo treba novu energiju za HNL i Ligu prvaka...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 07:23

Iako su najave bile drukčije prirode, ovaj ljetni prijelazni rok je za Dinamo prošao baš mirno. Naravno, dok se ne zaklopi knjiga mercata ne može se tvrditi sa stopostotnom sigurnošću da nešto ne iskrsne u posljednji trenutak, ali realno se ne trebaju očekivati neki spektakularni transferi jer niti jučer nije stigla nikakva ponuda u plave dvore, niti za jednog igrača.

Po vijestima s raznih strana, pravi prijelazni rok za Modre bi se mogao dogoditi na zimu, nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru. Možda je i bolje Dinamovim reprezentativcima Josipu Šutalu, Luki Ivanušecu, Mislavu Oršiću i Dominiku Livakoviću da odigraju jesen u Ligi prvaka, da budu u Kataru, pa da onda budu u nekom transfernom poslu. Ili, recimo, Bruni Petkoviću, koji bi mogao dobiti poziv Zlatka Dalića ako nastavi ovakvim igrama.

image

Božidar Šikić

RONALD GORSIC Cropix

Kad se radi o mogućem dolasku Enisa Cokaja, porazgovarali smo na tu temu s glavnim čovjekom Lokomotive Božidarom Šikićem. Prije nego smo popričali o tom eventualnom transferu, kazao nam je sljedeće...

- U četiri utakmice Lokomotive ove sezone protivnički vratar je bio igrač utakmice! Ne možeš vjerovati... Ne možemo zabiti, a primamo glupe golove. Istina, druga smo momčad po efikasnosti u HNL-u, igramo otvoreni, lijepi nogomet, ne valjamo se po podu, ne zadržavamo vrijeme, igramo atraktivno.... Ali, slabo koristimo veliki broj prilika koje stvorimo. No, nisam zabrinut, doći će bodovi. Otvorit će nam se. Uostalom, nitko nam nije pobjegao, s jednom pobjedom mi se priključujemo vrhu u ovom zgusnutom prvenstvu - kazao nam je u uvodu Šikić.

image

Enis Cokaj

RANKO SUVAR/CROPIX

A onda smo se prebacili na mogući transfer Cokaja u Dinamo...

- Ako Dinamo želi Cokaja, ja ću im ga prodati! Ovisi samo o Dinamu.

Dobro, čujemo informacije da tražite previše za Cokaja, spominjala se cifra od 2 milijuna eura?

- Ma, mi ćemo bez problema dogovoriti cijenu. Uvijek tražiš više kad prodaješ, a kupac traži manje. Naći ćemo se negdje. Nije normalno da nam Cokaj ode "za ništa", on je jedan od najboljih veznih igrača na toj poziciji u Hrvatskoj. Cokaj je mlad i ozbiljan igrač.

Želio je još nešto kazati...

- Mislim da dobro razumijem nogomet i zato kažem da bi Cokaj u ovom trenutku itekako dobro došao Dinamu. Oni, naravno, imaju svoju politiku, ali ja držim da bi njegovo dovođenje bio pravi potez za Modre. Ademi je izvrstan igrač, ali se jako troši. Dinamo treba novu energiju za HNL i Ligu prvaka, a Cokaj je taj koji donosi energiju.

Nego, kako Lokomotiva stoji kad su financije u pitanju?

- U HNL-u svi imaju problema s financijama. Nitko nema viška love. A i Dinamo, da nije ušao u Ligu prvaka, tko zna što bi bilo... Mi se u Lokomotivi borimo za svaku kunu - zaključio je Šikić.

Eto, vidjet ćemo hoće li na koncu Cokaj u Dinamo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:20