ANTE CIZMIC Cropix
MODRA BAJKA

Ako je Qarabag Barcelona s Kavkaza, Dinamo je balkanski Real. Jakirovićeva reakcija puno govori

Trener Modrih ispunio je svoj i klupski cilj, odveo je klub u elitno klupsko natjecanje
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 22:34

Ako je Qarabag Barcelona s Kavkaza, Dinamo je balkanski Real! Način na koji su Modri prošli opasne Azerbajdžance neodoljivo podsjeća na modus operandi "kraljevskog kluba". Obrana neprobojna, širolik spektar sustava i golovi praktički iz svakog udarca prema suparničkim vratima.

Isti ovaj Qarabag na istom je stadionu prije manje od šest mjeseci ostao neporažen protiv jednog Bayer Leverkusena koji je igrao čudesnu sezoni i završio je bez poraza. To je najbolji pokazatelj na kakvoj je razini Dinamo i koliko (svjetlosnih godina) za njime kaska čitav hrvatski nogomet.

Hoće li ždrijeb spojiti Dinamo s Barcelonom, Realom, Cityjem ili Bayernom, sasvim je nebitno

Bila je to Jakirovićeva 14. europska utakmica na Dinamovoj klupi i tek treća, ali nikad važnija gostujuća pobjeda. Sigurno je treneru Modrih svašta prolazilo kroz glavu prije utakmice u Bakuu. Ispadanje u Pragu i Solunu, poraz u Prištini... Te utakmice možeš ostaviti u prošlosti, ali one su zauvijek urezane negdje u podsvijesti, pa čak i ako na uzvrat nosiš tri gola prednosti.

Svi smo vidjeli Jakirovićevu reakciju nakon pogotka Marka Pjace za televizijske špice. Samo je odahnuo kao da mu je ne kamen, nego stijena pala s ramena. Jer, Jakir je svoj i klupski cilj ispunio - odveo je Dinamo u najjelitnije klupsko natjecanje i sad može guštati u plodovima.

Hoće li ždrijeb spojiti Dinamo s Barcelonom, Realom, Cityjem ili Bayernom, sasvim je nebitno. Liga prvaka deveti put dolazi na Maksimir! I, naravno, više od 35 milijuna eura iz Uefine blagajne...

image
GORAN MEHKEK Cropix

I za kraj, nažalost, i malo loših vijesti. Ronael Pierre-Gabriel i Martin Baturina, važne Dinamove karike, zbog ozljeda nisu završili utakmicu i tako zadali glavobolje Jakiroviću. Hoće li one biti dugotrajne, tek ćemo vidjeti, no jasno je Modri bez RPG-a, najvećeg dragulja i otprije ozlijeđenog Stefana Ristovskog neće biti ista momčad.

Linker
05. rujan 2024 10:54