DAMIR KRAJAC Cropix
IGRAČ KOJI ČINI PREVAGU

Ako ode i Petković, Dinamo bi mogao u Guinnessovu knjigu rekorda. Hoće li se ispuniti Jakirovićeva želja?

Želi ga Bjelica, žele ga u Saudijskoj Arabiji, u Italiji, ali najpotrebniji je Modrima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. kolovoz 2023. 10:21

Hoće li novi kapetan Dinama ostati u Maksimiru? O Bruni Petkoviću je riječ, čovjeku kojem je njegov Metkovac Sergej Jakirović dao kapetanski traku.

Previše je odlazaka modrih kapetana u posljednje vrijeme, ako ode i Petko, mogao bi zagrebački klub u Guinnessovu knjigu rekorda. U ožujku je otišao Arijan Ademi, prije utakmice s Spartom Dominik Livaković, ako nakon drugog ogleda s Česima kapetansku oznaku skine i Petko, onda će Modri u pet i nešto mjeseci ostati bez tri kapetana!? Stvarno rekordna brojka. Kazao je Jakirović kako se nada da će Petković ostati... Ali hoće li? Je li mu kapetanska traka koju je dobio dovoljan motiv za ostanak? Hoće li mu Dinamo ponuditi novi, poboljšani ugovor?

image
RONALD GORSIC Cropix

Pa mora, ako želi da ostane, a to bi valjda bila logična želja klupske vrhuške. A morala bi se ispuniti i trenerova želja. Pa Jakirović je već ostao bez tri hrvatska reprezentativca, Josipa Šutala, Dominika Livakovića i Luke Ivanušeca. Pa neće valjda i bez četvrtog asa? Ne bi smio...Ima sad love nakon svih ovih prodaja, neka se dio investira u Petkovića.

Protiv Sparte je opet pokazao da bi Dinamo bez njega bio bitno slabiji. Kad je Dinamo gubio, primio je loptu na centru, izdržao dva duela, prošao kroz Spartine linije, krenuo prema šesnaestercu i sjajno asitirao Špikiću za pogodak, to je bio prijelomni trenutak utakmice, nakon njega je Dinamo do kraja dominirao.

I prije drugog pogotka koji je postigao Perić, Petko je pucao s glavom. Modra pobjeda protiv češkog prvaka, osim Jakirovićevog ima i njegov potpis. Ponekad zna iživcirati svojim govorom tijela na terenu, gubitkom lopti u driblinzima, ali on je taj koji radi prevagu i druge igrače čini boljima.

Želi ga Nenad Bjelica u Trabzonsporu, žele ga u nogometnom svijetu Saudijske Arabije, u Italiji... Ali najpotrebniji je Dinamu. Dinamova Uprava ima još nekoliko dana da ga privoli na ostanak, tu priču pozorno treba pratiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 12:01