Černý Vít/Čtk/profimedia
TRENER ASTANE

‘Ako prođemo Dinamo, bit će to nacionalni praznik, a to što je Hrvat pričao pogrešno je protumačeno‘

Kazahstanskoj ekipi nedostajat će važan obrambeni igrač, ali ne brinu previše
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. srpanj 2023. 19:36

Trener Astane Grigorij Babajan morat će u ogled s Dinamom bez obrambenog igrača Varazdata Harojana, no ima i druga rješenja, nije ostavio dojam da se previše brine.

- Ozljeda je vrlo ozbiljna i šaljemo ga u Europu na preglede, sigurno 5-6 tjedana neće biti aktivan. Dinamo je vrlo jaka momčad i favorit je, ima odlične igrače, osim toga igrali su jake europske utakmice, dobili su Chelsea. Mi ćemo pokazati svoje lice i naša ekipa će demonstrirati što zna - kazao je trener.

Što bi značilo za Astanu da prođe dalje?

- To bi bio praznik za Kazahstan, veliko veselje. No, prilazimo utakmici ozbiljno, znamo tko nam je protivnik, želimo pokazati znanje i umješnost.

Marin Tomasov je rekao da cilj Astane nije Liga prvaka nego Europska liga.

- Nije to rekao, to je krivo protumačeno ili nespretno prevedeno, nije na taj način razmišljao, mi želimo što dalje u Ligi prvaka. Tomasov će pružiti puno podršku momčadi i igrom u Zagrebu to pokazati.

Putovali su deset sati...

- Bilo je problema oko leta za dolazak u Zagreb, umjesto pet sati letjeli smo deset sati, ali imamo vremena za odmor pa ćemo biti spremni.

image

Marin Tomasov

Tamuna Kulumbegashvili/imago Sportfotodienst/profimedia

U prvenstvu Kazahstana su igrali 0:0 i s ekipom Atirau i to uglavnom u drugom sastavu:

- Bilo je nezadovoljstva nakon toga, ali to trebamo zaboraviti.

Pred novinare je izašao i igrač Abat Aimbetov.

- Smatramo da smo dobra momčadi da ćemo nakon ove utakmice doma doći s pobjedom. Imamo odličnu predodžbu o Dinamu, znamo da je to vrlo jaka ekipa u kojoj igraju reprezentativci, ne samo Hrvatske nego i Makedonije i drugih država.

Jeste li pitali golmana Čondrića koji je rođen u Zagrebu da vam kaže nešto više o Dinamu?

- Naravno, razgovarali smo, ne samo s njime nego i Tomasovom, naravno da su nam rekli puno toga, ali i mi sami mnogo toga znamo.

Što su vam točno rekli?
- Na utakmici ćemo pokazati, uz pomoć Svevišnjeg, što smo pripremili, te naše znanje i našu igru - zaključio je igrač Astane Aimbetov.

Linker
19. svibanj 2024 12:16