TOM DUBRAVEC Cropix
MOGUĆI TRANSFERI

Ako velikani krenu u akciju bit će svega u Maksimiru! Nitko ne zna kako će momčad Dinama izgledati nakon SP-a

Zapeli su za oko mnogih velikih europskih klubova i vrlo je moguće da netko od njih napusti plavi dom već ove zime
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. prosinac 2022. 14:01

Teško je predvidjeti kako će Dinamo izgledati nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Jer Dominik Livaković, Bruno Petković i Mislav Oršić su dali itekakav doprinos sjajnim Vatrenima, zapeli su za oko mnogih velikim europskim klubovima i vrlo je moguće da netko od njih napusti plavi dom već ove zime. Kad se radi o briljantnom vrataru Livakoviću, pa to je gotovo - sigurno! Tako nas barem uvjeravaju menadžerski izvori. Međutim, ogroman interes, nakon što je zabio Brazilu, vlada i za Brunu Petkovića. Tako da je moguć i njegovo mahanje na pozdrav Maksimiru.

Nekako se jedino čini da bi u plavom domu mogao ostati i Mislav Oršić, makar pojavio se interes i za njega, bez obzira što će krajem godine napuniti 30 godina. On je u Kataru kazao da će ostati u Dinamu. Postao je legenda kluba, zarađuje finu godišnju svotu, nakon svih slinih ponuda koje je već do sada imao, a koje se nisu pretvorile u transfer, nekako se njegova priča o ostanku u Maksimiru čini logičnom. Međutim...

image
OZAN KOSE Afp

Josip Šutalo ne igra na ovom Svjetskom prvenstvu, međutim, znamo o kakvom se igrači radi, on je uz Joška Gvardiola hrvatska stoperska budućnost za slijedećih deset, možda i više godina. To što dosada nije upisao niti minutu na Mundijalu, jer Dejan Lovren igra fantastično, ne znači ništa. Naime, naše informacije govore da ukoliko Leipzig nakon Mundijala ne odoli silnim i financijski lukrativnim ponudama najvećih europskih klubova (Real, Manchester City, Manchester United, Chelsea...) za Joška Gvardiola, Josio seli u - Leipzig. Uostalom, to tom dogovoru Dinama i njemačkog kluba već se naširoko pisalo.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Pa ako se pitate hoće li Dinamo biti opet tako jak ako reprezentativci iz Katara napuste plavu svlačionicu, odgovor je ovakav... Naravno ako takvi asovi napuste modri brod, da će kvaliteta biti umanjena, ali tako je bilo i prijašnjih godina kad su odlazili ponajbolji igrači. I Dinamo je uvijek našao načina da ostane žarki svjetionik hrvatskog klupskog nogometa, kvalitetan i europski konkurentan. Dakle, ako ode Livaković, Modri imaju zamjenu u Nevistiću i Zagorcu, odlazak Josipa Šutala nadomjestiti će Boško Šutalo, a kupovati će se još jedan moćni stoper, ako ode Oršić, već smo pisali, Modri bacaju oko na Arbera Hoxhu iz Slaven Belupa. A tko će zamijeniti Brunu Petkovića?

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Prvo i osnovno, Dinamo ima sjajnog golgetera Josipa Drmića, može iz Lokomotive vratiti Sandra Kulenovića, a jučer su nam dobro informirani menadžerski izvori gurnuli priču da Modri osim Mađara Kleinheislera, ozbiljno razmišljaju o još jednom osječkom igraču. Njegovo im je Dion Drena Beljo! Da, Osijek za njega treži ogroman novac, u igri su milijuni eura. No, Dinamo bi te milijune itetako mogao imati. Naime, u Maksimiru se s pravom mogu nadati da će zaraditi pravo bogatstvo ako se proda netko iz kruga katarskih reprezentativaca. Plus Joško Gvardiol iz Lepziga. Jer znamo da plavi klub ima 20 posto od budućeg transfera vjerojatno najboljeg stopera na svijetu. Barata se ukupnom Dinamovom zaradom od 50 milijuna eura. Onda će biti dovoljno za Belju. I za Kleinheislera. I još neka pojačanja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:04