DAMIR SENCAR Afp
NITKO NIJE OČEKIVAO

Ante Čačić baš ništa ne prepušta slučaju, ovim je potezom jasno dao do znanja kakve su mu namjere ove sezone

Kad se radi o polufinalu i možebitnom finalu kupa, Čačić je definitivno prelomio
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. ožujak 2023. 16:53

Malo smo ostali iznenađeni kad se na četvrtfinalnoj utakmici Hrvatskog kupa između Dinama i Lokomotive nije među vratnicama pojavio Danijel Zagorac. Naime, on je godinama u plavom domu bio označen kao “golman za kup”. Od sezone 2016./17. branio je u 19 Dinamovih kup utakmica.

Branio je i na tri Dinamova finala Kupa, protiv Rijeke 31. svibnja 2017. godine u plavom porazu 1:3, 23. svibnja 2018. godine u pobjedi nad Hajdukom 1:0 te 19. svibnja 2021. godine u trijumfu nad Istrom 1961 rezultatom 6:3. Prošle sezone bio je prvi vratar u sudarima s BSK Bijelim Brdom (3:2) te u plavom oproštaju s Rijekom u četvrtfinalu (1:3). Ove sezone je branio protiv Splita u osmini finala (3:1).

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Očekivali smo da će se u srijedu pojaviti i kao prvi vratar protiv Lokomotive, međutim trener Čačić je odlučio drukčije, među vratnice je postavio Dominika Livakovića. Čačić je ove sezone odlučio podijeliti minutažu svojim vratarima kad je kup u pitanju, Dominik Livaković, Ivan Nevistić i Danijel Zagorac do sada su dobili po jednu utakmicu, Nevistić je branio u Borincima, Zagorac je branio protiv Splita, a Livaković protiv Lokomotive. Nevistiću i Zagorcu to su bile jedine utakmice ove sezone. Kad se radi o polufinalu i možebitnom finalu kupa, Čačić je definitivno prelomio.

image
YANNICK VERHOEVEN Dppi Via Afp

Do kraja Dinamovog natjecanja u kupu, branit će najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih vratara, Dominik Livaković. Modrima je cilj dvostruka kruna, tako da Čačić ništa ne prepušta slučaju. Livi, koji je na Svjetskom prvenstvu u Kataru zaustavljao najveće i najbolje svjetske golgetere, pokušat će to napraviti i u borbi za Rabuzinovo Sunce.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:02