VANESA PANDZIC Cropix
PRESICA UOČI UZVRATA

Ante Čačić: Dinamo ne ovisi o jednom napadaču, a vrijeme je i da jednoj stvari konačno dođe kraj

Trener zagrebačkog kluba najavio je uzvratni dvoboj u 2. pretkolu Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2022. 20:55

Pred nogometašima Dinama je uzvratni susret 2. pretkola Lige prvaka. Ante Čačić i njegovi izabranici već su stigli u Skoplje gdje će u utorak od 21 sat igrati protiv Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije.

U Maksimiru su suparnici Modrih iznenađujuće izvukli remi (2:2) pa je pobjeda za Dinamo imperativ jer ista ne donosi samo prolaz u 3. pretkolo gdje Zagrepčane vjerojatno čeka bugarski Ludogorec koji je u prvom susretu s 3:0 svladao irski Shamrock Rovers, već donosi i osigurano nadmetanje u skupinama Konferencijske lige.

"Čeka nas uzvratni dvoboj koji će nam reći tko nastavlja pohod na Ligu prvaka. Kao trener gostujuće momčadi prihvaćam ulogu favorita. Mislim da je Dinamo, uz poštovanje prema domaćinu, bolja momčad i učinit ćemo sve da budemo bolji nego u prvoj utakmici. No, znamo i da će Škupi napraviti sve da nas iznenadi", rekao je Ante Čačić na početku današnje press konferencije u Skoplju.

"Po nogometnim parametrima smo imali više od igre i bolje prilike u prvoj utakmici. Da smo bolje koristili te šanse imali bi i bolji rezultat te bi ugodnije čekali ovaj uzvrat. Oni su, pak, iskoristili dvije naše nepažnje i došli su do rezultata koji im daje nadu. Mi imamo kvalitetniji igrači kadar, iskustvo iz Europe također je na našoj strani. Želimo odraditi ono što se od nas očekuje", dodao je.

Pravilo gola u gostima više ne postoji pa bi ovaj susret mogao otići u produžetke, a onda i eventualno do udaraca s bijele točke.

"Neće biti Josipa Šutala i Catherine-Theophilea. Hoćemo li igrati s jednim ili dva napadača tek ćemo vidjeti. Ne ovisimo o jednom napadaču i strijelcu, najbolje je to oslikala posljednja utakmica u Koprivnici gdje smo imali pet različitih strijelaca. Škupi? Oni žele iznenađenje, a mi to moramo spriječiti. Naš suparnik je dobar u sredini terena, ima dubinu i dobru energiju, a prema naprijed imaju tri dobra ofenzivna igrača. Inače, Alvarez mi se čini kao njihov najvažniji igrač. No, moram naglasiti kako je Škupi u prvom ogledu izgledao vrlo kompaktno. To mu je davalo snagu."

Dinamo je u svim utakmicama ove sezone bio momčad koja je prva primila pogodak...

"Dobro smo reagirali i na pripremama kada smo gubili 3-0, pa i protiv Lokomotive, Škupija i Slaven Belupa. No, vrijeme je da tome konačno dođe kraj. Bilo je kritika na naš račun, ali mogu reći da su one čak i bile dobrodošle", proučio je trener Dinama.

Linker
23. travanj 2024 13:12