Cropix
PRESS IZ MAKSIMIRA

Ante Čačić: ‘Ja po ovom gradu hodam slobodno bez tjelohranitelja i nikad nisam promijenio broj mobitela‘

Press konferenciju za novinare iz Maksimira možete pratiti uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. siječanj 2023. 08:45

Dinamo je pod palicom Ante Čačića ostvario sjajne rezultate prošle sezone. Uveo je klub u Ligu prvaka, a u ovom trenutku suvereno juri prema novom naslovu prvaka.

Modri u subotu igraju utakmicu protiv Gorice na Maksimiru (17.30), a prije nego li se osvrnuo na izjave Zdravka Mamića Čačić je kazao nekoliko riječi o momčadi i svojem novom ugovoru.

- Kreće prvenstvo. Sa mnom je produžen ugovor na još godinu dana. To je za mene čast i obveza. Drago mi je su ljudi u klubu vidjeli da je potrebno stabilizirati sportski dio. To je naravno i obveza u ovoj turbulentnoj situaciji. Naš je fokus da sačuvamo primat i nacionalnom prvenstvu, te da se kroz proljeće pripremimo za Europu - kazao je u uvodu

Pričao je da se radilo optimalno u pripremama, ali da je možda nedostajala još koja utakmica.

- Momčad je u dobrom stanju i spremna. Siguran sam da ćemo momčad napraviti sve da startamo s tri boda. Gorica stiže u novom ruhu, ne očekuje nas lagani sudar. Neće konkurirati Laurirtsen, Boško Šutalo, Petković kojeg očekujem sljedeći tjedan na treningu. Neće biti niti Baturine, kojem još fali svježine Bit će u kadru i svih naših pet mladih igrača, Gurlica, Vrbančić, Lukanić, Rukavina i Brkljača. Jakov Gurlica je potpisao novi ugovor. tri plus tri godine.

Kako momčad reagira na sve ovo, optužbe iz Međugorja?

- Činimo sve da momčad pokaže svoju kvalitetu. Siguran sam da ćemo imati podršku navijača da će nam dati podršku. Ne bih se previše referirao na gospodina. Ja ću biti fokusiran na momčad. Moja plaća nije tajna, Otišla je gore za 20 posto. Produženje ugovora je normalna stvar. Momčad i pojedinci su pokazali iskorak. Moja energija? Hodam po ovom gradu bez tjelohranitelja i nikad nisam promijenio broj mobitela. Momčad je pokazala energiju sve ovo vrijeme otkada sam ovdje. Zahvaljujem se od srca. On je učinio nešto što mi je olakšalo leđa. Jer se otresao od mene. Sad svi znaju da sam Ante Čačić, da sam uvijek bio svoj. Nisam u nikakvom paktu s Antolićem ili s bilo kime. Svoj sam. Radit ću ovdje kao da ću biti tu sto godina. Nisam vezan menadžerskim i marketinškim lobijima, niti političkim. Samo sam vezan uz svoj rad. Nemam energiju da kao on osnivam novu obitelj u sedmom desetljeću!

Naravno, primijetili ste, niti jednom nije spomenuo Zdravka Mamića imenom i prezimenom, govorio je ‘on‘ i ‘gospodin‘.

- Odlazak neće biti. Dolasci? Dovođene igrača zbog transferiranja ne dolazi u obzir. Moramo dati prostora i omladinskoj školi.

Kulenović?

- Nismo razmišljali da ga vratimo s posudbe. Omeragić? Razgovara se...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:27