Ante Čačić

 Profimedia
KRIVNJA TRENERA

Ante Čačić je neopravdano ‘masakriran‘: Ni Bišćan, ni Jakirović, nisu napravili ništa novo u odnosu na njega

Neće biti iznenađenje pokaže li se da su neki od "kosovskih junaka" odigrali svoje posljednje minute u plavom dresu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. listopad 2023. 15:57

Kad nema igre i rezultata, uobičajeno je da se prst krivnje usmjeri prema treneru. Kolika je, dakle, krivica Sergeja Jakirovića za Dinamovo aktualno stanje? Jasno je da Jakirović ne može (a vidjeli smo da ni ne želi) pobjeći od svoje odgovornosti. U deset dosadašnjih utakmica na plavoj klupi upisao je sedam pobjeda i pretrpio tri poraza, od toga dva uzastopna u kojima mu momčad nije stvorila ni jednu jedinu priliku za pogodak. A u defenzivnom dijelu igre u svlačionici ima nekoliko kandidata i još kako dobroga materijala za snimanje nastavaka filmske komedije "Glup i gluplji"...

Kad je munjevito prihvatio poziv iz Maksimira i naslijedio Bišćana, Jakirović je morao znati u što se upušta, morao je biti svjestan rizika. Dakle, preuzeo je momčad koju nije pripremao, u svlačionici su bili igrači koje nije dovodio, ozračje u i oko kluba nije bilo poticajno. Počelo je dobro (Sparta 3:1 u Maksimiru), ali tjedan dana kasnije doživljen je potop u Pragu (1:4) i nakon te utakmice Jakirović je zapravo upoznao i naličje svojih igrača, pa je morao shvatiti gdje je došao.

Zanimljivo je da ni Bišćan, a ni Jakirović, nisu napravili baš ništa drukčije na taktičkom planu igre i odabiru igrača od njihova prethodnika Ante Čačića, koji je bio neopravdano "masakriran" u velikom dijelu javnosti zbog nekih poteza. A eto, i danas je, primjerice, Ljubičić, po vokaciji vezni igrač, prvi izbor za lijevoga braniča, i danas je Ristovski, po vokaciji desni branič, prvi izbor za srednjeg braniča... A to zorno ocrtava kvalitativnu širinu igračkoga kadra u ‘plavoj svlačionici.

Jakirović je u Rijeci zimus dobio slobodne ruke i u dva je prijelazna roka počistio svlačionicu i doveo igrače koje je želio. U Dinamu je, barem zasad, "okovan" onime što je našao i vidjet ćemo hoće li dočekati zimu i dobiti ovlasti da uredi kabinu po svom ukusu i ponudi svoj trenerski rukopis. Međutim, nešto mora pod hitno napraviti, kako bi pokazao tko je pravi gazda u svlačionici.

Stoga neće biti iznenađenje pokaže li se da su neki od "kosovskih junaka" odigrali i svoje posljednje minute u plavom dresu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 22:36