Ante Čačić imat će o čemu razmišljati do uzvrata

 BORIS KOVACEV Cropix
IZJAVE S MAKSIMIRA

Ante Čačić: ‘Kad primiš ovakva dva pogotka onda se malo čemu možeš nadati, neke stvari ne razumijem‘

Dinamov trener i kapetan podijelili su svoja razmišljanja nakon remija sa Škupijem u Ligi prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. srpanj 2022. 23:18

Pobjeda je bila tako blizu, a opet je - izostala. Činilo se da će gol Brune Petkovića riješiti stvari na Maksimiru, no tih 2:1 iz 86. minute nije ostao konačan rezultat dvoboja. Minutu kasnije ući će jamajćanski ofenzivac Cephas, a još će dvije proći otada pa će se dotični i upisati u strijelce za 2:2. Dinamo će tako u Skoplju za tjedan dana imati znatno teži, kompleksniji zadatak.

Evo što će na sve to pred kamerama HTV-a reći Ante Čačić:

- To je jednostavno takva utakmica. Rekao sam u najavi da će biti svaka za sebe, da niti jedna neće biti lagana. Dobri su oni, čvrsti u duelima, brzi... Mi smo relativno lako, jeftino primili dva gola. Prvo poluvrijeme nam praktički nisu ulazili u šesnaesterac, u drugom smo dominirali... Teško je očekivati dobar rezultat kad primiš takva dva komada kakva smo mi primili danas - rekao je Dinamov strateg pa dodao:

- Igra se još jedna utakmica, mislim da je sve otvoreno. Prednost je ta što nema gola u gostima, imamo sada 8 dana ispred sebe, idemo se najprije odmoriti pa pripremiti za sve što nas sada čeka. Dobar dio ove utakmice pokazao je da smo kvalitetniji, a samo su naše greške posljedica ovakvog rezultata - kaže Čačić.

Je li od izmjena dobio ono što je tražio?

- Imali smo Drmića i Petkovića gore, po bokovima Špikića i Ivanušeca, u centrali Mišića i Ademija, pridodavali su se Ljubičić i Moharrami koliko god su mogli... Oni su nama iz prvog ulaska u šesnaesterac zabili gol, ne vidim razlog zbog čega nas hvata ta nervoza u obrani. Tako smo i Lokomotivi dopustili dva gola. Imamo sada još 90 minuta da sve ovo popravimo - rekao je Čačić.

Za kraj će riječ-dvije o ozljedi Josipa Šutala:

- E to nas je poremetilo! Bila je to neplanska izmjena, taman smo upali u crnu rupu od 10-15 minuta kad je on izašao...

Rekao je ponešto i kapetan Arijan Ademi:

- Imali smo kontrolu igre u prvih 15-20 minuta, ali greške su nas koštale... Nadamo se da će biti bolje, idemo u Skoplje tražiti prolaz. Nije bilo nikakvog podcjenjivanja s naše strane, u početku smo igrali vrhunski. Ja sam promašio zicer, upali smo u krizu i primili prvi gol. Vratili smo se, ali moramo biti koncentriraniji svih 90 minuta.

Linker
25. travanj 2024 10:23