DAMIR KRAJAC Cropix
JASNA PORUKA KAPETANU

Ante Čačić nakon pobjede objavio: ‘Ne možemo pustiti Ademija! Bio sam jasan, samo jedan igrač može otići‘

‘Ne možemo pustiti kapetana koji nam je neophodno potreban‘, kaže trener Dinama.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. siječanj 2023. 20:18

Nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru, u susretu 19. kola HNL-a, Lokomotivu s 2-1 (1-0) te su pobjegli drugoplasiranom Hajduku na sedam bodova prednosti.

Dinamo je imao vodstvo od 2-0 nakon što su strijelci bili Stefan Ristovski u 35. i Martin Baturina u 58. minuti. Josip Pivarić je u 65. smanjio, a Lokomotiva je u završnici imala i igrača više, no Dinamo je sačuvao pobjedu i tri boda.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja prvi je stigao na press konferenciju.

- Prvo poluvrijeme nismo bili dobri. Imali smo dosta sreće da Dinamo nije otišao na veću razliku. Djelovali smo drugo poluvrijeme puno bolje. Međutim, dječja greška prije drugog gola Dinama, kad su naša dva igrača gledala njihovog jednog nas je koštala. Protiv Dinama se teško vratiti kad gubiš 0:2. Pivarić je zabio prekrasan gol. U konačnici smo imali još prilika. Kao što je Dinamo dominirao u prvom dijelu, mislim da smo mi dominirali drugom - kazao je Čabraja i dodao kako bi Kačavenda mogao zaigrati za dvadesetak dana.

Ante Čačić je nakon utakmice bio zadovoljan s pobjedom.

- Gledali smo pravu natjecateljsku utakmicu, očekivano teška, očekivano dobra Lokomotiva. S obzirom na prikazano u prvom poluvremenu, zasluženo smo došli do pobjede. Uzeli smo tri boda koja smo priželjkivali. Odradilo smo iznimno dobro 45 minuta, nedostajalo je više golova, koja lopta više u mreži gostiju, bilo bi nam lakše. Puno smo prilika stvorili. Igralo smo visoko, možda smo se tu malo potrošili. U drugom poluvremenu je Lokomotiva bila odlučnija, zahvaljujući Livakoviću koji je imao jednu sjajnu obranu, gosti nisu došli do poravnanja. Nakon 2:0, kad je utakmica praktički trebala biti riješena, nije bilo baš tako. Pivarić je zabio sjajan pogodak koji je dao krila Lokomotivi. Tu smo imali malo problema, stajali smo daleko od igrača. imala je Lokomotiva i priliku za poravnanje, ali moram biti zadovoljan. Tri boda su značajna, na čelnoj smo poziciji, nadam se da ćemo biti kompletniji za subotu, moramo naći načina da nadoknadimo izostanak Mišića. Drugi žuti za Mišića? Nisam vidio, treba vjerovati sucu.

Mogao bi biti Ljubičić u vezi, a Bočkaj na beku u Koprivnici u sljedećem kolu.

- Ne znam je li vrijeme za probu.

Kakva je bila situacija s Ademijem, bi li bio pušten da je stigla neka možda velika ponuda?

- Bio sam jasan, jedini tko može otići je Livaković, svi drugi ostaju. Ne možemo pustiti kapetana koji nam je neophodno potreban - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 09:15