RONALD GORSIC Cropix
REAKCIJE NAKON PORAZA

Ante Čačić nakon potopa: Ovo je zalog za bolju budućnost, a za ovaj poraz sam isključivo ja kriv

Možemo napraviti čudo u Londonu, dat ćemo sve od sebe - rekao je Ademi
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2022. 23:16

Nogometaši Milana s uvjerljivih 4-0 (1-0) su pobijedili Dinamo u Zagrebu, u susretu 5. kola skupine E Lige prvaka, čime je hrvatski prvak došao blizu ispadanja iz Europe.

Do kraja natjecanja po skupinama je ostalo još samo jedno kolo, a Dinamo jedino može biti treći, prestići RB Salzburg te time nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Za to se moraju ostvariti dva rezultata u posljednjem kolu, pobjeda Dinama u Londonu protiv Chelseaja te poraz RB Salzburga kod Milana.

image
DAMIR SENCAR Afp

Nakon utakmice svoje viđenje utakmice dao je i trener Modrih Ante Čačić.

- Čestitam igračima Milana na ovoj pobjedi. Dobro smo ušli u utakmicu i imali prilike, ali kad dođete u rezultatski minus protiv ovakve ekipe, onda je to teško nadoknaditi. Prvi gol smo primili iz prekida, drugi prilično jeftino. Rezultat je prilično visok i žao mi je zbog ove publike koja je danas došla na stadion, ne mogu previše zamjeriti svojim igračima. Imali smo želju, jedan dio utakmice smo izgledali dobro, ali rezultat je takav kakav je. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu i idemo dalje.

Dinamo još ima šanse za ostanak u Europi.

- Ja ne kalkuliram, rekao sam već ranije da je nama Liga prvaka bonus i možemo iz ovoga dosta naučiti. Ovo je zalog za bolju budućnost.

Dinamo je imao problem u iznošenju lopte?

- Kad smo počeli preskakati igru, onda smo ušli u probleme. Kad smo igrali po zemlji, od noge do noge, onda je to izgledalo dobro.

Iduća utakmica, London?

- Mi ćemo učiniti sve da odigramo dobru utakmicu, pa ćemo vidjeti. Imamo četiri boda u teškoj skupini, već nakon ždrijeba sam rekao da smo autsajderi, ali ćemo se boriti. Za ovaj visoki poraz mogu biti kriv isključivo ja - završio je Čačić.

Nakon trenera svoje mišljenje dao je i kapetan Arijan Ademi.

- Danas su pokazali da su bolja momčad od nas. Prvo poluvrijeme su bili dosta bolji, žao mi je zbog svih navijača koji su došli danas na utakmicu. Taman smo imali šansu vratiti se na 2:1, ali onda smo napravili neke pogreške koje nismo smjeli. Možemo napraviti čudo u Londonu, dat ćemo sve od sebe - rekao je Ademi, a onda je riječ preuzeo Mišić:

- Milan je bolja momčad od nas i to su pokazali na terenu, možda je malo previsoka pobjeda obzirom da smo prvo poluvrijeme izgledali dosta dobro, ali, nismo iskoristili prilike koje smo imali. Drugo poluvrijeme je bilo dosta loše. Ali, dok god se igra, mi se nadamo i dat ćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će biti - rekao je Josip Mišić.

Linker
25. travanj 2024 08:21