DAMIR KRAJAC Cropix
RIJEČ TRENERA

Ante Čačić: ‘Ovo je povijesna pobjeda! Ali nama je HNL svetinja, imamo i respektabilnog rivala - Hajduka‘

‘Čestitam svojim igračima na svih 90 minuta utakmice, nismo imali nijednu lošu poziciju u momčadi‘.
Piše: SN/Dražen AntolićObjavljeno: 06. rujan 2022. 21:15

Početak Lige prvaka iz snova za zagrebačke Modre! Na Maksimiru je pogotkom Mislava Oršića svladan moćni Chelsea predvođen Mateom Kovačićem i brojnim svjetskim zvijezdama.

Svi su nogometaši Dinama odigrali besprijekorno, trener Ante Čačić sjajno je posložio modru momčad:

- To je moja sigurno najveća pobjeda, pogotovo kad se gledaju klupska natjecanja. Ovaj rezultat posebno mi je drag, iako imam lijepih pobjeda. Imam dosta godina i moram reći da se ne sjećam da je Dinamo izborio veću pobjedu, da je svladao veću ekipu. Chelsea je došao kompletan, nisu igrali s drugom postavom, ovo je sjajan rezultat i za klub, velika tri boda. Poticaj za daljnji rad. Satisfakcija je to svim igračima jer pokazuju se plodovi onoga na čemu inzistiram svakodnevno, to je satisfakcija i za moj stožer jer smo govoriti da ćemo biti najbolji kad dođe ovaj dio sezone – komentirao je Dinamov trener, radostan, ali kako i sam kaže s previše utakmica u nogama da ne bi mislio na sutra pa je odmah istaknuo kako je najvažniji sljedeći susret u HNL-u.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Nama je HNL svetinja, pristupamo ozbiljno svakoj utakmici, imamo i jednog respektabilnog rivala Hajduka i okrećemo se sada HNL-u - rekao je Čačić pa se vratio večerašnjoj pobjedi.

- Bila je to prekrasna utakmica u sjajnom nogonetnom ambijentu, pomogli su nam navijači da igrači odigraju ovako dobro. Velika pobjeda, tri boda na otvaranju Lige prvaka. Moram čestitati igračima jer uspjeli su za dva dana akceptirati način na koji trebamo igrati, bili su poslušni i ponizni i rezultat je nagrada. Veliko bravo za sve ljude koji su bili uz nas, pozitivna energija se osjetila, to je bitan čimbenik. Uspjeli smo limitirati neospornu kvalitetu Chelseaja.

Što ste rekli igračima u zadnjem govoru prije izlaska na teren?

- Rekao sam da se možemo nadati dobrom rezultati budemo li igrali obranu.

Čačić je kazao kako mu je Mateo Kovačić čestitao odmah na igralištu. O igri s trojicom stopera je kazao:

- Objasnio sam igračima da kad pada kiša moraš staviti kabanicu ili kišobran ili kad je zima gojzerice. To je ekipa koja je daleko jača od HNL-a,, morali smo im zatvoriti prostor, njihovu brzinu i kvalitetu. Gledali smo da budemo gušći kod ulaska u šesnaesterac. Napravili smo svojevrsni kavez na rubu kaznenog prostora i to je donijelo rezultat. Najbitnije je da su igrači u to vjerovali. No, i protiv Bodo/Glimta smo u jednom dijelu produžetka igrali tako.

Linker
03. svibanj 2024 17:23