RONALD GORSIC Cropix
PRVA REAKCIJA TRENERA

Ante Čačić: Ovo nije umjetničko klizanje, a mi smo perjanica hrvatskog nogometa!

‘Nisam ja davao crvene kartone nego sudac. Izdržali smo pritisak ovakve utakmice, Bugari nisu‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 22:28

Nakon utakmice Dinama i Ludogoreca (4:2) izjavu je za TV MaxSport dao trener Dinama Ante Čačić.

- Moram čestitati svojim igračima i ljudima koji su nas bodrili. Ono što smo obećali to smo i učinili. U playoffu smo. Prvo je najbolje poluvrijeme otkako sam ja trener Dinama. Izmjene na poluvremenu? Htio sam sačuvati neke igrače da ne dobiju kartone. Tri gola smo dali, imali sjajnu prezentaciju. Odmah nam se dogodio primljen gol i uvukla se nervoza. Igrač više? Nema veze, oni su riskirali... Ali, morali smo biti mirniji na lopti, prema naprijed. Falio nam je jedan igrač koji bi nas kao Mišić u prvom poluvremenu stabilizirao.

Osvrt na suđenje?

- Nisam ja davao crvene kartone nego sudac. Izdržali smo pritisak ovakve utakmice, Bugari nisu. Mi smo perjanica HR nogometa. Nismo imali niti lagane protivnike. Ovakve utakmice moraju se igrati glavom, mi smo to uspjeli.

Kako to da se nakon onakvog uvjerljivog prvog poluvremena i visokog vodstva uvukla nervoza u redove Modrih?

- Najopasniji rezultat je kad vodiš 2:0. Mi smo imali 3:0 pa primili gol, začas je bilo 3:2. Naši igrači zaslužili su da ih se bodri, a ne da ih se obeshrabruje. Svi su željeli dati maksimum. Imamo dobru situaciju, ali čeka nas derbi u subotu, za 8 dana smo u Norveškoj. To nije lagano, moramo voditi računa o svakom igraču, da sve utakmice odigramo dobro.

Rekao je trener Dinama ponešto i o kritikama u medijima, kao i o eventualnom odgađanju utakmica....

- Svatko radi svoj posao. Ja sam trener, svaki dan sam sa igračima. Znam kako koji igrač može reagirati. Ja ne mogu uređivati kako netko piše. Mislim da do sada Dinamo nema kiksa. Ovo nije umjetničko klizanje, nema tu dojma. Radimo posao za nas i hrvatski nogomet, željeli smo biti što duže u Europi i to ćemo biti. Mi smo europski klub koji će igrati u europskom ritmu. Nećemo odgađati utakmice. Imamo igrače za to, Gojak je igrao, Šutalo se vraća, Theophile, Bulat... Imamo igrače, moramo se nositi s tim ritmom i to ćemo činiti i dalje - zaključio je Čačić.

Linker
17. travanj 2024 19:07