GORAN MEHKEK Cropix
KOMENTAR

Ante Čačić se jedne stvari preplašio protiv Norvežana, a u uzvratu ne smije biti švercanja i kalkuliranja!

Nada Dinama za nastupom u Ligi prvaka itekako je živa usprkos porazu na sjeveru Norveške
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 23:13

Modri su poraženi na sjeveru Norveške, ali igra u jednom dijelu drugog poluvremena naznačila jest da se može preko tog Bodo/Glimta. Dinamo samo u Maksimiru mora igrati mnogo hrabrije, angažiranije, mora pokazati pobjednički gard. Jer ga u arktičkom krugu većim dijelom utakmice nije bilo.

Modri su u prvom poluvremenu igrali kalkulantski, proračunato, podosta zatvoreno, a to nije igra kakvu inače igra zg-klub. Ipak, jedno pola sata Dinamo je kontrolirao utakmicu koju je uspio totalno umrtviti. Nismo vidjeli tu najavljenu veliku agresivnost od Norvežana, napadanje u valovima. Do pogotka Pellegrina gledali smo neku monotonu utakmicu u kojoj su jedni i drugi bili vrlo oprezni.

Čačićeva momčad kao da je hodala po jajima, bilo je to daleko od onoga što smo vidjeli u derbiju s Hajdukom. Kad su primili pogodak, Modri su se pogubili, Norvežani su još jednom pogodili gredu, imali dva slobodna udarca na nekih osamnaest metara, bilo je to najopasnije razdoblje na utakmici za društvo iz Zagreba. Ono što je posebno upadalo u oči jest činjenica da su Modri bili totalno pasivni u napadu, očito je Čačić bio preplašen da bi mogao stradati u tranziciji igre domaćina.

Dobre je poteze Dinamov trener povukao u stanci između dva poluvremena, izvadio je nevidljive Špikića i Drmića, a uveo je Ivanušeca i Petkovića. Modri su u tom dijelu zaigrali mnogo bolje, iako je strijelac jedinog pogotka na utakmici Pellegrino imao još jednu matnu situaciju.

No s vremenom je bilo akcija i prema golu domaćina, mnogo je bolje je priča izgledala nego u prvom dijelu. Posebno je igru Dinama povukao Bruno Petković kojeg bio možda mogli proglasiti tragičarom utakmice jer u samom finišu promašio čisti zicer koji si je sam stvorio. Ali Petko nije bio tragičar, on je zapravo svojim ulaskom dao igri Dinama barem nekakav okus i miris, pokrenuo je uspavane Čačićeve trupe. Ipak nedovoljno da se izbjegne poraz, prvi poraz Ante Čačića na klupi Dinama u drugom mandatu.

Ali treba respektirati što je do Velike Gospe izdržao bez ogrebotina. Ovaj Dinamo imao je puno pukotina, bio je neatraktivan i neefikasan, ali pravi test za ulazak u Ligu prvaka biti će uzvratna utakmica u Maksimiru. Tu više ne smije biti švercanja, kalkuliranja, Modri u uzvratu moraju igrati kako znaju, pravu Dinamovu igru, s jasnim napadačkim obilježjem. Ako već ne uspiju neka - umru muški! Mi se ipak nadamo da neće ‘umrijeti‘, da će sustići i prestići taj gol zaostatka, jer oni to mogu. Ukoliko Modri u Maksimiru budu pravi, vjerujte Bodo/Glimtu neće pomoći niti vikinški bogovi, niti onaj glavni Odin.

Linker
19. travanj 2024 00:14