MIGUEL MEDINA Afp
BORBA ZA BODOVE

Ante Rebić o Dinamu! ‘Nisu mi posebna motivacija, nisam nikada igrao za Modre! Stadion? Znate sve...‘

Uoči posljednja dva kola razigravanja po skupinama Lige prvaka, Dinamo nema previše mjesta za kalkulacije
Piše: SN/HinaObjavljeno: 24. listopad 2022. 18:29

Ako "Modri" žele "prezimiti" u Europi u utorak moraju pobijediti Milan na stadionu Maksimir.

Trenutačno je na vrhu skupine E Chelsea sa sedam bodova, RB Salzburg je drugi sa šest bodova, dok Dinamo i Milan imaju po četiri boda. Hrvatski prvak ima bolju razliku pogodaka, ali Milan je bolji u međusobnom skoru jer je u prvom susretu na San Siru slavio sa 3-1.

Podsjetimo, prve dvije momčadi iz skupine odlaze u osminu finala Lige prvaka, a trećeplasirani u Europsku ligu. Za posljednju momčad u skupina europska priča završava za ovu sezonu.

Dinamo je ove sezone izgubio tri utakmice, sve su bile europske (Bodo/Glimt, Milan, RB Salzburg), sve tri na gostovanjima. Kod kuće su odigrali 2-2 protiv Škupija, dobili Ludogorec sa 4-2, pa Bodo/Glimt sa 4-1, Chelsea 1-0, te remizirali protiv RB Salzburga (1-1).

Susret u Maksimiru prvo su najavili Ante Čačić i Mislav Oršić, a onda je na red stigao dvojac Milana, Stefano Pioli i Ante Rebić.

"Ako želimo proći moramo ostvariti dobar rezultat, isto tako vrijedi i za Dinamo. Moramo se koncentrirati na svoju kvalitetu, Dinamo je težak protivnik. Ne gube doma, jako dugo. Međutim sigurni smo u našu snagu, samopouzdani smo," kazao je Milanov strateg Stefano Pioli na konferenciji za novinare na maksimirskom stadionu.

"Dinamo se dobro zatvara, imaju opasne konte. Ima jako dobra dva napadača. Individualno su na visokom nivou. Dobili su Chelsea, odigrali dobro protiv Salzburga," dodao je strateg talijanskog prvaka.

Naglasio je kako je njegova momčad dobro trenirala i kako je u dobroj formi.

"Treniramo dobro, naviknuli smo na ovaj nivo. U dobroj smo formi. Moramo biti pažljivi, kompaktni. Ne smijemo ispadati iz ritma, to nam se ne smije dogoditi."

Pioli je naglasio kako je sutrašnja utakmica važna, ali ne i najvažnija.

"Svaka utakmica je posebna i teška. Svaku utakmicu igramo kao da nam je zadnja. Svakako da je bitna, ali ne i najbitnija. Što se tiče taktike i psihološkog pristupa, ne trebam dodatno motivirati igrače," zaključio je.

Rebić je, inače, prije dolaska u Zagreb za Milan TV najavio dvoboj s Dinamom. Talijani su ga pitali i kakvo ozračje ih očekuje u hrvatskoj metropoli: "Atmosfera na Maksimiru je dobra, ali nije paklena kao na Poljudu. Zato je travnjak jako kvalitetan, što nikako ne mogu reći za sami stadion..."

Rebić se i na presici osvrnuo se na maksimirski stadion koji je i ovoga puta bio tema među talijanskim novinarima, a odgovorio je i je li posebno motiviran zbog toga što igra protiv Dinama.

"Iskreno, i nije mi to posebna motivacija zato što nisam nikada igrao u Dinamu, igrao sam samo protiv njih, ali evo, drago mi je da smo došli u Hrvatsku i što ću igrati protiv dosta mojih prijatelja koji igraju u Dinamu", rekao je Rebić pa dodao:

"Što se tiče stadiona, znate sve, suvišno je trošiti riječi."

Rebić je istaknuo kako Dinamo nije slučajno tu gdje je.

"Nije slučajno Dinamo već dugi niz godina prvak Hrvatske. Svake godine napreduju i u Europi. Shvatit ćemo ih ozbiljno, kao što smo ih shvatili i u prvoj utakmici, ali svejedno, imamo naš cilj, a taj cilj su tri boda i napravit ćemo sve da to postignemo. Za Milan je svaka utakmica pritisak i svaku utakmicu se očekuje da pobjedimo, a tako je i ovoga puta."

Ante Čačić Rebića nije zbao u reprezentaciju dok je bio izbornik, ali Anti to ne predstavlja dodatni motiv kako su sugerirali novinari.

"Pa iskreno nije. Tada je on bio izbornik, no ja onda nisam bio na nivou reprezentacije pa je logično da me nije ni zvao. Danas je to totalno drugačija priča, skoncentriran sam na Milan i nadam se da ćemo kući odnijeti tri boda."

Rebić je dobio još jedno pitanje o reprezentaciji, a ono je glasilo što od Vatrenih možemo očekivati u Katru.

"Pričamo o Milanu, ne?", pitao je Rebić i tako odbio komentirati reprezentaciju.

Rebić je u nekoliko navrata bio i blizu dolaska u Dinamu, no taj transfer nikada nije ostvaren.

"Nije mi žao zbog toga. Imao sam svoj put koji nije bio ni Dinamo, ni Hajduk. Išao sam okolnim putem i došao do Milana. Osvojili smo Scudetto prošle godine, igram Ligu prvaka i moji snovi su se ostvarili. Ne žalim ni za čime", zaključio je Rebić.

Linker
20. ožujak 2024 10:09