MATIJA DJANJESIC Cropix
RIJEČ TRENERA

Antu Čačića svladale emocije! Progovorio o utakmici, pa otkrio koga želi u skupini: ‘Svoja dva kapetana‘

‘Igrači su pokazali da su heroji, hvala i navijačima. Pobijedili smo Bode koji je sjajna momčad‘
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2022. 23:54

Nogometaši Dinama izborili su prolaz u grupnu fazu Lige prvaka nakon što u uzvratnoj utakmici doigravanja u produžetku svladali u Zagrebu Bodo/Glimt s 4-1 (2-1) i time nadoknadili poraz od 0-1 iz prve utakmice u Norveškoj.

Gol vrijedan Lige prvaka zabio je Josip Drmić u 117. minuti, a u 120. minuti pobjedu je zapečatio Petar Bočkaj.U regularnom dijelu pogotke su za Dinamo dali Mislav Oršić (4) i Bruno Petković (35), dok je za Bodo/Glimt zabio Albert Gronbaek (70).

Nakon utakmice svoje je dojmove iznio trener Ante Čačić.

- Moram čestitati igračima koji su herojski odradili utakmicu. Imali smo previše problema i prije utakmica i za vrijeme utakmice. Igrači su pokazali da su heroji, hvala i navijačima. Pobijedili smo Bode koji je sjajna momčad. Vratili smo se u produžetku, iako smo imali problema. Povratak u Ligu prvaka ogroman je rezultat za Dinamo i za hrvatski nogomet.

Što se dogodilo u drugom poluvremenu?

- Imali smo unutarnjih problema koje nisam želio iznositi i neću ih iznositi. Imali smo malo problema s komunikacijom i dali smo im dominaciju na terenu nažalost. Na kraju smo mijenjali, uveli Drmića, Moharramija, Bočkaj je dao svoj obol. Uspjeli smo na kraju. Dinamo je gledajući sve utakmice u Europi zasluženo otišao dalje. Najsretniji sam čovjek na svijetu.

Što je rekao igračima nakon 90 minuta?

- Rekao sam im da moramo biti strpljivi, stabilniji, da će doći prava situacija za gol. I došla je...

Koga bi želio vidjeti u skupini?

- Htio bih vidjeti svoja dva kapetana koja sam vodio u reprezentaciji. Darija Srnu i Luku Modrića.

Linker
04. svibanj 2024 13:44