Ademi na rukama suigrača u Šibeniku

 ANTE CIZMIC Cropix
PONUDA LEGENDI

Arijan Ademi ovo ljeto napušta Dinamo za barem pet milijuna eura!? Modri već imaju spremnu i zamjenu...

U prvom planu za prodaju su Oršić i Livaković, ponude će za njih stići odmah na startu mercata
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. svibanj 2022. 11:36

Zna se da se ništa ne zna. Tako bi otprilike mogli oslikati maksimirsku priču pred početak prvog okupljanja momčadi, a koje je zakazano za 13. lipnja. Radi se, naravno, o rosteru momčadi s kojom će Ante Čačić krenuti u novu sezonu.

Zapravo je to i logično jer ljetni mercato starta 15. lipnja, dva dana nakon okupljanja Modrih. Pisalo se ovih dana, ne treba to svaki dan ponavljati, da Dinamo ima ogroman broj igrača, uzevši i one koji bi se trebali vratiti s posudbe. Mnogi će sasvim normalno otpasti, neki će možda dobiti prave ponude i otići, ali neki će i doći, poput već toliko spominjanih Drmića i Ljubičića.

Oršić i Livaković prvi u redu za prodaju

Ante Čačić je uzeo lagani “brejk”, otišao je na morski zrak, malo odmoriti pred sezonu u kojoj se od njega puno očekuje. Ali, i na plaži sigurno vrti i slaže kockice momčadi koja je po njegovu ukusu. Ovisit će njegova ideja logično i o tome tko bi mogao napustiti Maksimir. Prije neki dan član Uprave maksimirskog kluba Krešimir Antolić nam je u intervjuu kazao da Dinamo nema potrebu prodavati igrače.

To definitivno stoji, ali isto tako je sasvim jasno da će biti prodaje ako dođu ponude koje mogu nakrcati klupsku blagajnu. Zasad takvih nema, ali i to je logično jer još nije startao ljetni prijelazni rok. Također treba istaknuti da je maksimirski plan ne prodavati igrače prije nego što završe europske kvalifikacije. U prvom planu za prodaju ovog trenutka su hrvatski reprezentativci Mislav Oršić i Dominik Livaković, iz dobro obaviještenih izvora stižu vijesti da će za njih dvojicu stići ponude odmah na startu ljetnog mercata.

U ponedjeljak nam je, pak, stigla i informacija da će ponuda stići i za kapetana Arijana Ademija. Nije to zapravo nikakvo iznenađenje jer Dinamov neuništivi veznjak je toliko kvalitetan igrač da je zapravo čudo kako već nije karijeru nastavio u inozemstvu, kako već nije prodan u nekom lukrativnom transferu. Dugi niz godina kroz plavu svlačionicu prolazio je ogroman broj igrača, mnogi od njih su bili svjetski talenti i pojačanja i velika većina njih napustila su Maksimir, neki prije, neki kasnije.

Radilo se o hrvatskim reprezentativcima, između ostalih i najvećem u Hrvata ikad, Luki Modriću. Ostao je uvijek samo jedan - Ademi. Veznjak koji je sigurno najveći igrač ove najnovije moderne povijesti kluba, s pravom se može prozvati, bez obzira na bilo koje kriterije, legendom kluba.

Pet milijuna za Ademija

Hoće li ovog ljeta Ademi ipak napustiti Dinamo? Pa, ako stigne prava ponuda, tko bi u Maksimiru imao hrabrosti i kuraže kazati Ademiju da ga neće pustiti? Ako je netko zaslužio transfer, onda je to kapetan. Ima već preko “tri banke”, možda će mu ovoljetna ponuda, ako stigne, naravno, biti posljednji vlak za odlazak preko granice, posljednja prilika da karijeru nadogradi u inozemstvu.

Ostaje naravno pitanje s kolikom bi ponudom Dinamo bio zadovoljan. Neki izvori nam tvrde da ga plavi klub ne bi pustio ispod 5 milijuna eura. Međutim, tu se postavlja pitanje je li ta cijena realna za igrača u tim godinama? Igrači u dobi preko trideset teško se transferiraju za takve novce, iako je njegova cijena na Transfermarktu izvješena na trenutačnih 7 milijuna eura. Ali, tko zna, Ademi je igrač koji može još dosta godina igrati na visokoj razini.

Zamjena iz Osijeka

No, da bi se nešto oko Ademija doista moglo događati, kazuje i jedna priča iz menadžerskih izvora. Naime, opet se pojavila zainteresiranost Modrih za mladog defenzivnog osječkog veznjaka Mihaela Žapera (23). Ta vijest je osvanula prije otprilike mjesec dana, nakon toga je nekako pala u zaborav, ali sad, eto, opet nekako izlazi na površinu. Novo zanimanje Modrih za Žapera mogla bi biti nekakva vodilja prema razmišljanju da se zaista sprema transfer Ademija.

image

Mihael Žaper

VLADO KOS Cropix

Makar, svakako treba spomenuti da za Žapera ima upita iz nekoliko bundesligaških klubova. Pitanje je, naravno, koliko bi Osijek tražio za Žapera. Spominjala se neka cifra od četiri milijuna eura, ali smo gotovo sigurni da Modri toliko ne bi platili. Ali, u tom bi poslu mogla biti bitna moguća želja Žapera za odlaskom u Dinamo. Osijek ne želi zadržavati igrače koji žele otići. Na primjeru Petra Bočkaja je bilo itekako vidljivo da Dinamo i Osijek mogu vrlo brzo završiti posao.

Ademi u inozemstvo, Žaper u Dinamo? Pričekajmo, zasad je takav epilog još uvijek samo u fazi vijesti iz nogometnih i menadžerskih krugova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:04