Slavlje nakon drugog gola: Camara i Embolo

 MIGUEL MEDINA Afp
SLAVLJE U NADOKNADI

Austrijanac je poludio od sreće, a Dinamo saznao što će mu u srijedu biti najveći problem

Nakon pobjede nad Montpellierom u osmoj minuti nadoknade, Monaco se okreće izazovu na Maksimiru
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. rujan 2024. 18:18

Monaco je u subotu svladao Montpellier golom Laminea Camare u osmoj minuti nadoknade. Trener Adi Hütter skakao je od sreće kao rijetko kada, Austrijanac je "poludio" jer su patili i mučili se, napadali, držali pod opsadom kazneni prostor i vrata suparnika, ali njihove akcije odbijale su se kao od zida. Dok Camara nije pogodio izvana, a lopta je u mrežu ušla od vratnice. Monaco je tako pobjedom proslavio utakmicu na kojoj je proslavio 100. rođendan kluba.

- Uvijek vjeruj u svoju momčad do kraja. Nismo htjeli odigrati neodlučeno jer to bi bilo veliko razočaranje - kazao je trener.

Nisu bili kompletni, no imali su na raspolaganju veliku većinu udarnog kadra. Uputili su 21 udarac, imali pet velikih prilika po statistici... Ušli su u susret s minusom jer gosti su zabili u 16. minuti, poravnao je Folarin Balogun u 32., ali mučili su se do kraja.

image

Adi Hütter

MIGUEL MEDINA Afp

To je prilično mlada momčadi, startna jedanaestorica imala je prosjek godina 25,1, a primjerice Dinamova s Lokomotivom 27. Igraju brz, dinamičan i okomit nogomet, koliko god mogu, napadači su Švicarac Embolo i Amerikanac Balogun, kad igraju s dvije špice, a Embolo je u pravilu prvi izbor ako je samo jedna.

Okretna, dinamična i tehnički jaka krila su francuski olimpijac iz Pariza Akliouche desno i Marokanac Ben Seghir lijevo. Rus Golovin ima ulogu ofenzivnog veznjaka, a Zakaria i Camara su zadnji vezni ako igraju s dvojicom. Formacija ima je 4-2-3-1 ili nekad 4-1-3-2. Činjenica je da nemaju ekstra klasu, ako se netko od mladih u takvog ne razvije, no u Zagreb dolaze kao favoriti. Najveći Dinamov problem bit će kako se oduprijeti njihovoj brzini, i to ne samo sprinterskoj, nego brzini igre, protoka lopte, dinamici...

Sastav s Montpellierom bio je u rasporedu 4-1-3-2: Köhn - Vanderson (od 78. Teze), Singo, Salisu, Henrique (od 78. Ouattara) - Zakaria - Akliouche (od 67. Ilenikhena), Golovin, Ben Seghir (od 67. Camara) - Balogun, Embolo.

Linker
30. rujan 2024 18:18