Josip Kuže

 Dragan Matić/Cropix
LEGENDA DINAMA

Bad Blue Boysi pozvali na obilježavanje tužne godišnjice: ‘10 godina otkako nas je napustio veliki čovjek...‘

Za Modre je odigrao 384 utakmice, a momčad je vodio u dva navrata i osvojio naslov prvaka 2006.
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2023. 19:03

Sutra (16.lipnja) će se navršiti točno deset godina od tužne obljetnice za Dinamov navijački puk. Josip Kuže, bivši igrač i trener Modrih, preminuo je 16. lipnja 2013. godine. Čovjek kojega je maksimirski Sjever posebno volio, često ističući kako je Kuže "jedan od njih", ostao je urezan u pamćenja navijača, koji ga se nerijetko sjete pjesmom, ali i oslikavanjem zagrebačkih zidova.

image
IVAN KLINDIĆ/CROPIX

Na dan tužne, desete obljetnice, Bad Blue Boysi su putem društvenih mreža pozvali navijače na zajedničko paljenje svijeća i molitvu na Mirogoju za klupsku legendu.

"Sutra će se navršiti točno 10 godina otkako nas je napustio veliki čovjek, gospodin, trener i dinamovac, jedan od nas - Josip Kuže. Povodom obilježavanja te tužne godišnjice Bad Blue Boysi će se okupiti ispred glavnog ulaza na groblje Mirogoj sutra u 18.30 sati kako bi paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom odali počast čovjeku kojeg je Sjever iskreno volio i koji će zauvijek imati posebno mjesto u našim srcima. Ovim putem pozivamo sve navijače Dinama da nam se pridruže i da nastavimo tradiciju prisjećanja na našeg Jožu", stoji u njihovoj objavi na Instagramu.

Kuže je za Dinamo, od 1971. do 1981., odigrao 384 utakmice, a trener prve momčadi postao je prvi put 1989., da bi Dinamo ponovno vodio i u sezoni 2005./06, kada je osvojio naslov prvaka.

image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX

Linker
07. svibanj 2024 00:40