BBB

 DAMIR KRAJAC Cropix
‘SJEVER UZ ODSUTNE‘

BBB-i odgodili proslavu, uoči AEK-a poručuju: ‘Želimo kanalizirati bol, ljutnju i frustracije u podršku Dinamu‘

‘Kao navijači moramo napraviti sve kako klub ne bi ispaštao zbog ove situacije‘, poručili su BBB-i
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 17:55

Bad Blue Boysi su se našli u središtu skandala zbog nereda u kojima su sudjelovali u Ateni. U obračunu navijača iz Hrvatske i Grčke smrtno je stradao navijač AEK-a, a u pritvoru je završilo 98 navijača Dinama.

Skupini navijača Dinama je 17. kolovoza rođendan i planirali su u Zagrebu, na svojem sjeveru, proslaviti tu obljetnicu. Trebao je to biti spektakl na utakmici s AEK-om, no nakon svega što se odvilo u Grčkoj odlučili su proslavu odgoditi. U objavi na društvenim mrežama su pojasnili da ne žele slaviti dok su im braća u zatvoru, a odlučili su i skupiti novac za pomoć navijačima koji su u Grčkoj.

"S obzirom na svima poznate okolnosti, odlučili smo odgoditi planiranu rođendansku koreografiju na sutrašnjoj utakmici dok se naša braća ne vrate. Sjever se trenutno nalazi u jednom od najtežih trenutaka u svojoj povijesti i želimo pozvati sve navijače Dinama sa svih tribina na zajedništvo i solidarnost koja nas je mnogo puta izvlačila iz teških situacija i vodila u najveće pobjede", stoji u objavi BBB-a koji nastavljaju:

"Znamo svi koliko je ova utakmica važna za naš klub i želja nam je kanalizirati bol, ljutnju i frustracije koje osjećamo u 90 minuta podrške našem klubu i igračima kako bi ostvarili pobjedu na terenu. Mi kao navijači moramo napraviti sve kako klub ne bi ispaštao zbog ove situacije!", poručili su BBB-i.

Skupina je najavila i skupljanje donacija za zatočene navijače. Na stadionu će biti plave kutije za donacije, a moguće je donirati i putem bankovnog računa.

Linker
03. svibanj 2024 12:23