GORAN MEHKEK Cropix
ZORAN MILANOVIĆ

‘BBB-ovce Grci sada trebaju pustiti, veliku većinu! Ako ih drže 100 dana u pritvoru - to je krvna osveta...‘

Ni okolnosti smrti tog čovjeka nisu najjasnije, istaknuo je predsjednik
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 18:04

Predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se na događanja u Grčkoj u kojoj je nakon nereda i sukoba Bad Blue Boysa i navijača AEK-a poginuo grčki navijač, piše Dnevnik.hr.

- Pet dana ih policija ima pravo držati. To sad istječe i ako im svima daju pritvor, 100 ljudi, neovisno o tome zašto su oni išli dolje, išli su se mlatiti, a to ne mogu podržat, to je naprosto čudno ponašanje. Ali građani imaju svoja prava. Okolnosti tog gubitka života, ubojstva nisu razjašnjene, ne zna se, rekao je Milanović.

- Sad da ih Grčka vlast može držati svih stotinu kroz nekakav frizirani pritvor to bi imalo elemente krvne osvete ili kolektivne odgovornosti. Očekujem da se vrlo brzo, a to znači u ovih pet dana koliko im zakon daje, izluče iz toga odgovorni, oni koji su stvarno, ako takvih ima", rekao je.

- Ni okolnosti smrti tog čovjeka nisu najjasnije, ponovno je istaknuo predsjednik.

O pismu roditelja kazao je:

- Ako je to ono javno pismo, vidio sam ga. Pustimo sad roditelje, to su odrasli ljudi, nisu ih roditelji tamo poslali, išli su sami i neki će odgovarati za to, ali baš da 100 ljudi zadrže u pritvoru… Policija ima pravo u nekoj vrsti detencije držati bilo koga na temelju nekih sumnji pet dana, a tih pet dana sad istječe, gotovo je, poručio je Milanović, piše Dnevnik.hr.

Linker
28. travanj 2024 02:18