GORAN MEHKEK Cropix
OHRABRUJUĆE VIJESTI

Bišćan nakon pobjede pohvalio povratnika i jednog novog Dinamovog dragulja: ‘Momčad ga je odmah prihvatila‘

‘Mislim da smo zaslužili još koji pogodak s obzirom na šanse koje smo imali‘.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. srpanj 2023. 21:18

Nogometaši Dinama u svojoj su trećoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone ostvarili prvu pobjedu na slovenskim pripremama svladavši na Brdu kod Kranja bugarski CSKA 1948 iz Sofije s 3-2 (1-0).

Nakon pobjede nad CSKA 1948, trener Modrih Igor Bišćan je kazao:

- Sve u svemu sam zadovoljan. Mislim da smo bili dobri tijekom kompletne utakmice. Naravno, prvo poluvrijeme smo imali jaču momčad na terenu. Prvi puta s nama su bili reprezentativci. Odradili su dobrih 45 minuta. Mislim da smo zaslužili još koji pogodak s obzirom na šanse koje smo imali. Na kraju, zbog tih pet-šest minuta dekoncentracije, rezultat izgleda ovako kako izgleda, ali stanje na terenu je bilo nešto drukčije, zaslužili smo uvjerljiviju pobjedu. Bilo je dobrih stvari, dobro je da su se reprezentativci priključili... Zadnju utakmicu na pripremama ću iskoristiti da im dam još koju minutu više. Pa da onda izvučemo maksimimum iz svega ovoga što se događalo u ovom pripremnom razdoblju koji je bio malo kompliciran. Ali držim da ide sve u dobrom smjeru i da ćemo relativno spremno dočekati prvu utakmicu sezone.

Koliko je momčad koja je igrala u prvom poluvremenu blizu udarnom sastavu za utakmicu Superkupa s Hajdukom?

- Kad sam slagao momčad za ovu utakmicu, nisam o tome razmišljao. U prvom planu je bilo dati minutažu reprezentativcima, a u utorak nam se priključuju još trojica (Baturina, Bulat, Perković nap.a). Onima koji su igrali malo više i dobro trenirali, iskontrolirali smo minutažu.

U ponedjeljak u momčadi nije bilo Livakovića, Marina, Gurlice, Štefulja i Lukanića...

- Za Marina smo procijenili da je pametnije poštedjeti ga. Osjetio je neke probleme, bilo je i umora, u prvoj utakmici u Sloveniji igrao je svih 90 minuta. Ostala četvorica su trenirala ujutro, napravili dobar trening, tako da ne izgube dan, ali nisu konkurirali za momčad.

Novi Dinamov dragulj Petar Sučić je bio u udarnom sastavu, opet je bio dobar...

- Je, je... Dobro trenira, radi korisne stvari za momčad. Sluša, momčad ga je prihvatila.

Nakon 309 dana vratio se na teren Boško Šutalo.

- Lijepo... Boško je zaslužio i malo sreće s tim zdravljem, da mu konačno krene u kontinuitetu, da zaigra kako spada. On je igrač koji nam može i hoće pomoći, nadam se da će to trajati dugo, jer će nam biti od koristi - zaključio je Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:40