Igor Bišćan

 MARKO TODOROV/Cropix
JEDAN DAN DO SUPERKUPA

Bišćan: Namjeravamo dovesti dva, tri igrača. Livaja? On je u Top 3 ili Top 5 naše lige

"Uzbuđeni smo. Vjerujem da su i navijači. Očekujem još jedan trofej"
Piše: Andro PolićObjavljeno: 14. srpanj 2023. 13:33

Dinamo i Hajduk u subotu (20.00) će u Maksimiru i službeno otvoriti novu sezonu na domaćim travnjacima.

Borba za Superkup otkrit će na kakvim su startnim pozicijama dva najveća rivala uoči početka prvoligaške kampanje, u kojoj Bijeli s osvježenom momčadi žele pokazati da kandidiraju za titulu.

Pred novinarima je od 14 sati bio trener Modrih Igor Bišćan, čiju smo press konferenciju pratili uživo.

14:14

Završila je press konferencija Igora Bišćana.

14:12

O Astani i Dinamo Tbilisiju:

- Slične momčadi. Možda bih radije Dinamo, zbog stvari koje nisu nogometne. Moramo biti ozbiljni i onda možemo proći.

14:11

O Bernaueru:

- One kvalitete za koje smo znali da ima, pokazao je. Moći će nam pomoći, naročito u HNL-u, gdje ćemo ga više koristiti. Na njegovoj poziciji pokriveni smo sa stožernim igračima. Za dalje će sve biti na njemu. Koliko bude pravi, a vjerujem da hoće, takva će biti i njegova minutaža. Nije jednostavno bilo kome doći u Dinamo, naći mjesto unutar ekipe. Pokazao je da je kvalitetan, tehnički dobar, malo mu fali po pitanju fizike i dominacije u duelu, ali to smo znali. Morat će to kompenzirati s drugim stvarima i paziti na detalje. Vrijedan je i karakterno je na mjestu.

14:09

Jak ritam na početku?

- Igramo subota-petak. Onda nas čeka jak ritam, brutalan, ali Dinamo je na to navikao. Svjesni smo toga i trebat ćemo dobar broj igrača za to i da rezultati budu dobri.

- Kao i svakom treneru, uvijek nam nedostaju dva-tri igrača. Svjesni smo, radimo na tome, nije tajna. Namjeravamo dovesti igrače jer kreće se jako na dva fronta i trebat ćemo konkurentnu ekipu za borbu za vrh i da ispunimo sve ciljeve u Europi.

14:07

Bišćan o činjenici da ga odmah na početku sezone čeka derbi...

- Dvije utakmice u kratkom periodu nas čekaju. Treba prihvatiti situaciju kakva jest, vidjet ćemo koliko smo od nivoa na kojem želimo biti, to je dobro s jedne strane. Superkup smo zaslužili zbog cijele prošle sezone. Treba vidjeti kako najbolje iskoristiti situaciju da budemo dobri za dalje.

14:06

Glasnogovornik Marko Bošnir otkrio je koliko je ulaznica prodano.

- Prodaja ide odlično. Pojedinačnih ulaznica prodano je oko 12 tisuća, uključujući i Hajdukove ulaznice za jug. Malo više od tri tisuće godišnjih ulaznica je prodano, očekujemo oko 12 tisuća ljudi na utakmici, ali prodaja uvijek ide bolje i na dan utakmice. Pozivamo navijače da dođu što ranije na stadion.

14:04

O Ivanu Leki i Marku Livaji...

- Izuzetno poštujem Leku. Napravio je trenersko ime izvan Hrvatske, u interesu hrvatskog nogometa je da imamo takve ljude i da doprinose našem nogometu. Livaja je ponajbolji igrač lige ili u top tri ili u top pet, dovoljno govori o tome što znači za momčad. Nećemo bitnije mijenjati pristup utakmici zbog toga. Koliko će ostaviti traga na njima, pokazat će utakmica.

14:03

O Hajduku...

- Gledali smo sve što su igrali. Očekujem ozbiljnu ekipu kao i na kraju prošle sezone. Bilo je vrlo dobro s njihove strane pred kraj prvenstva i postizali su dobre rezultate, što nekad nije bio slučaj. Trofej je u igri, igramo na svom terenu, bit će dobra atmosfera. Moramo biti pravi i pokazati se u pravom svjetlu.

14:02

Počela je press konferencija Igora Bišćana. Za početak o prvoj utakmici sezone...

- Uzbuđeni smo. Vjerujem da su i navijači. Utakmica koja je dobrodošla i nama i Hajduku i svima koji vole nogomet. Očekujemo dobru igru, da se predstavimo u dorbom svjetlu, da nastavimo gdje smo stali. Očekujemo dobar rezultat i još jedan trofej.

Stanje u momčadi:

- Svi su dobro. Zadovoljan sam kako je prošlo u četiri tjedna priprema. Vidjet ćemo. Nismo bili svi na okupu, neki igrači su se priključili prije desetak dana i odigrali 45 minuta skupa. Želim da nastavimo u istom smjeru kao i prije odmora, bilo je to dosta dobro. Možda će nam trebati nekoliko utakmica da krenemo s ove točke prema dalje. Po nekoj logici, trebat će nam da pohvatamo konce i da se igrači naviknu i da sve pohvataju. "Mali" Vasilj ne konkurira, a Rukavina još nije zdrav.

O pojačanjima:

- Radi se, ne znam u kojoj je točno fazi.

Linker
01. svibanj 2024 21:01