Mislav Oršić

 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
ZAHTJEVNA OPERACIJA

Bišćan otkrio što se događa s povratkom Mislava Oršića. Navijačima Dinama ovo se neće svidjeti

U velikom intervjuu za Sportske novosti, trener Modrih osvrnuo se na nadolazeći prijelazni rok
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. svibanj 2023. 14:48

U velikom intervjuu za Sportske novosti, Igor Bišćan dotaknuo se i uloge Roberta Ljubičića, problema sa stoperskim pozicijama, ali i otkrio što se događa oko potencijalnog povratka Mislava Oršića.

Roberta Ljubičića ste prvo gurnuli u veznu liniju, pa ga vratili na poziciju lijevog bočnog. Je li on zapravo primjer, nazovimo to modernog nogometa, da se s boka ubacuje u sredinu i nudi drukčije opcije u igri? Hoćete li na tome ustrajati ili je pitanje lijevoga beka i dalje otvoreno?

- Vrijeme će pokazati. Konkretno, Ljubičić je u mojim počecima igrao na poziciji za koju je doveden, igrao je i na lijevom beku. Ne znam hoćemo li se uopće moći složiti gdje je bio bolji. Meni je bio dosta dobar na strani. Dobro je imati igrača poput njega koji ima energiju, koji je u stanju igrati moderan nogomet kad je u pitanju tempo i agresija. Takvih bih više volio imati u momčadi. Gdje će na koncu igrati ovisi i o tome što će se događati u prijelaznom roku.

Na tu temu Bišćan je nastavio...

- Nama nedostaje igrača u sredini terena, tu smo najtanji! Tu bi trebalo dovesti nekoliko novih rješenja. Imamo tu i Bočkaja koji stvarno dobro izgleda, za njega se potajno nadam da bi mogao imati dobru minutažu ili na poziciji lijevog beka ili na nekoj drugoj poziciji. To bih jako volio. Kad se radi o modernim nogometnim trendovima, sve momčadi koje su osuđene probijati blok ili igraju u ligama u kojima su dominantni, moraju nalaziti nova rješenja. Trebaju u svojim redovima imati igrače koji su inteligentni, koji prepoznaju momente u igri, koji se znaju pozicionirati, znaju donositi rješenja u trenutku. Mi ćemo sigurno 90 posto vremena biti takva momčad.

image

Igor Bišćan s našim novinarima Davorinom Olivarijem i Tomislavom Juranovićem

GORAN MEHKEK/Cropix

Nama se čini da su stoperske pozicije problem. Theophile se oprašta od Dinama nakon Gorice, Josip Šutalo može otići, Boško Šutalo dugo nije igrao... Od iskusnijih igrača ostaje se samo na Dini Periću. Tražite li za tu poziciju nova lica?

- Da. Kad proanaliziramo, možemo vidjeti da bi se mogao javiti problem. Theophile s Goricom završava svoju lijepu priču u klubu, nastojat ću mu dati minute da se na taj način oprosti, što apsolutno zaslužuje. Josip Šutalo je nekako uvijek na izlaznim vratima. Kad pričam o njemu, otkad sam stigao u Dinamo, posebno zadnjih četiri-pet utakmica, od Osijeka, napravio je jako ozbiljan pomak. Stvarno izgleda jako, jako dobro, dominantno. Odlazak Josipa će biti veliki gubitak i teško da ćemo moći pronaći igrača koji će ga moći donekle zamijeniti. Boško je pak predviđen da krene od prvog dana priprema. To je naravno uvijek pod znakom pitanja nakon takve ozljede. Bio bih jako sretan da možemo dobiti Boška kakvog svi znamo, bio bi dosta dobra zamjena za Josipa. Ali uz to ćemo morati dovesti jednog ozbiljnog, a možda i dva stopera. Imamo tu i malog Živkovića, Gurlicu... Živković stvarno dobro radi i dobro izgleda. Sviđa mi se, ima "ono nešto" za tu poziciju. Sad je pitanje hoće li to biti dovoljno da već sad ide u vatru ili ćemo ga dati na posudbu.

Ako možemo staviti na stranu financijsku konstrukciju koja je iznimno bitna, koliko biste voljeli dovesti igrača da bi ojačali konkurenciju?

- Ovisi o tome koliko će nam igrača otići. Idemo kazati da će otići tri igrača, hoće li to biti vratar, stoper, napadač ili krilo poput Ivanušeca još se ne zna. U zadnjoj četvrtini prvenstva smo na klupi imali četiri-pet klinaca, ako to uzmemo u obzir, trebat će nam četiri-pet, možda i više igrača koji bi ojačali konkurenciju i podigli kvalitetu koja će nam biti potrebna.

Jesu li vam kazali u klubu može li se pet-šest igrača uopće platiti? Može li to Dinamo podnijeti?

- Uvijek se vraćam na odlaske.

Vaš zastupnik je Branko Hucika, isto tako zastupnik Mislava Oršića. Ima li tu kakvih novosti, može li se Orša ovog ljeta vratiti u Dinamo?

- Nema novosti. S obzirom na prirodu mog odnosa s Hucikom, to bih znao. Navodno su Englezi dosta zahtjevni i u ovom trenutku ne izgleda obećavajuće.

Linker
25. travanj 2024 11:00