Marko Brkljača (Dinamo)

 TOM DUBRAVEC Cropix
NE RAČUNA NA NJEGA

Bišćan otpisao jednog od najtalentiranijih na svijetu?! A priča o ponudi iz MLS-a na Maksimiru nije točna

Na povećem popisu onih koji mogu potražiti novu sredinu je i provjereno napadačko ime
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. srpanj 2023. 15:52

Dok se momčad Igora Bišćana priprema u Sloveniji, jedna ekipa "otpisanih" trenira u Maksimiru pod kontrolom Sandra Perkovića. To su Sandro Kulenović, Marko Brkljača, Ivan Šaranić, Fran Tomek, Ivan Laća, Dominik Braun, Filip Brekalo, Stefan Milić, Matej Mamić, Vinko Rozić, Alessio Tonon i Faris Krkalić.

Ti dečki nisu dobili priliku s Modrima otići na pripreme, a to dakle znači da Igor Bišćan na njih ne računa. Oni su u fazi traženja novog kluba, bilo da se radi o mogućem transferu, bilo da se radi o posudbi. Svojevremeno se u eter pustila priča da za Sandra Kulenovića ima neka ponuda iz MLS-a, ali to u konačnici nije bilo točno.

image

Sandro Kulenović

RONALD GORSIC Cropix

Posebno je zanimljiva priča Marka Brkljače, koji je otprilike prije godinu dana stigao u Dinamo iz Hajduka. Stigao je kao slobodan igrač nakon isteka ugovora u Hajduku, s kojim nije želio potpisati novi. Mladog veznjaka je The Guardian uvrstio na popis 60 najtalentiranijih mladih igrača na svijetu, a u Hajduku su kazali da su Brkljačini predstavnici imali nerealne zahtjeve i da zato na njih nisu željeli pristati. Onog trenutka kad je došao u Dinamo, trener Ante Čačić ga je priključio treninzima prve momčadi.

Brkljača je prošlu sezonu proveo u juniorskoj momčadi, s kojom je osvojio i naslov prvaka Hrvatske, a za Dinamo je debitirao u Kupu protiv Splita, protiv kojeg je odigrao jedno poluvrijeme, Čačić je nakon nje imao riječi hvale. U drugom dijelu sezone imao je dvojnu registraciju pa je odigrao 11 utakmica za Dubravu Tim Kabel u Prvoj nogometnoj ligi. Ali, eto, očito nije bio po ukusu trenera Bišćana i sad je u potrazi za novom destinacijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:52