GORAN MEHKEK Cropix
TRENER JE ZADOVOLJAN

Bišćan prokomentirao novo slavlje: ‘Mogli smo zabiti još pokoji gol, počeli smo osjećati umor...‘

Dinamo sada čeka mnogo teži izazov, mogućnost da osigura barem Europsku ligu na jesen
Piše: SNObjavljeno: 02. kolovoz 2023. 19:39

Jasno, zadovoljni su bili dinamovci nakon prolaska Astane i osiguranja sljedeće, pretposljednje runde kvalifikacija za Ligu prvaka.

- Bilo je teško doći ovdje, teren je bio težak, dug put, vremenska razlika, a nije bilo ni lako igrati na ovome travnjaku, ali riješili smo sve i veselimo se pobjedi - rekao je za početak francuski stoper Max Bernauer. - Naš je cilj bio osigurati mirno prolaz dalje i to smo ostvarili.

Zanimljivo je bilo čuti i razmišljanje trenera Dinama Igora Bišćana:

- Mislim da smo bili dosta dobri, posebno u prvom poluvremenu. Nismo protivniku dali da dobije osjećaj da nas može iznenaditi, da može utakmicu odvesti u nekom smjeru koji bi nas uznervozio. U prvom poluvremenu smo mogli postići još poneki gol, a onda bi još više smirili utakmicu. Na kraju su i oni imali neke prilike i vjerojatno su zaslužili postići barem jedan gol. Nas ja malo uhvatio umor i od utakmice i od dugačkog putovanja i ovog terena. Dopustili smo im previše situacija na kraju, ali moram biti zadovoljan s dečkima koji su profesionalno odradili svoje i pobijedili na nezgodnom gostovanju - rekao je Bišćan koji je izborio prolazak u sljedeći krug kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka gdje zagrebačku momčad čeka AEK.

- Idemo dalje, AEK je sasvim druga priča. Sad ćemo ipak uživati u ovoj pobjedi, a već od sutra ćemo se baviti Goricom pa onda AEK-om. Ritam je nemilosrdan, ali što je tu je. Pobjede olakšavaju sav taj umor i lakše je podnijeti sva opterećenja.

Trener Dinama zadovoljan je angažmanom svojih igrača koji su se do posljednjih trenutaka trudili da sačuvaju svoja vrata netaknuta.

- Imali smo dogovor prije utakmice da ovdje dolazimo po pobjedu. Važan je i koeficijent, a na kraju krajeva mi smo bolja momčadi i moramo težiti pobjedi protiv protivnika koji nije na našoj razini. To su dečki pokazali i drago mi je vidjeti da se trude do zadnje sekunde, a ovo je bila još jedna utakmica u kojoj nismo primili gol. Ove sezone smo primili gol u samo jednoj utakmici, a to je dobar znak, to osnažuje i naš momčadski duh.

Po svemu sudeći, Dinamo će biti spreman za dvoboj vrijedan 27 milijuna eura....

Linker
11. svibanj 2024 16:24