GORAN SEBELIC Cropix
PROMAŠAJI NA OBJE STRANE

Bišćan prvi put bez pobjede! Zvijezdu zamijenio junior i propustio veliku šansu, na klupi završio i Baturina

Nakon što je slavio u svoje prve dvije utakmice na klupi, u Puli je zabilježio prvi remi
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. travanj 2023. 19:04

ISTRA 1961 - DINAMO 0:0

ISTRA 1961 (4-3-3): Majkić - Hujber, Marešić, Galilea?, Marin - Petrusenko, Caseres, Mlinar (od 82. Blagojević) - Kadušić (od 68. Mahmoud?), Bakrar, Matheus (od 28. Lisica)

DINAMO (4-1-4-1): Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić, Perković?- Mišić - Špikić (od 90+4. Bulat), Baturina (od 64. Menalo), Ljubičić, Ivanušec - Drmić (od 64. Topić)

PULA - Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 3,340. Sudac: Duje Strukan (Split).


Prije nešto više od mjesec dana Istra 1961 je golom Darwina Matheusa u 90.minuti svladala Dinamo. Bila je to najava "kraja" stolovanja Ante Čačića, kojeg će uskoro zamijeniti Igor Bišćan. Aktualni Dinamov trener u 4 utakmice s Istrom, vodeći Rijeku, upisao je 4 pobjede. Uz to je znakovit podatak da je dobio sve tri utakmice u Puli, uključujući onu katastrofalnu za Zeleno Žute, kada je bilo 7:0 za goste...

image
GORAN SEBELIC Cropix

Na Drosini se zato s osobitim zanimanjem očekivalo vidjeti kako će Dinamo u novoj energiji igrati protiv Istre. Lijepo i sunčano vrijeme, uz dobre igre Puljana (3 kola gostovali) te zvučnost imena suparnika, privuklo je veći broj gledatelja na tribine. Ambijent je bio "pravi nogometni", uz glasno navijanje kako domaćih navijača predvođenih slavljenicima Demonima (31.rođendan), tako i velike grupe BBB-a na južnoj tribini. Kako je i teren bio u boljem stanju nego prije mjesec dana sve je bilo optimalno da se vidi i atraktivna partija suparnika.

U prvom dijelu atraktivnost je izostala, ali tehničko-taktički bilo je to kvalitetno nadmudrivanje. Vjerojatno i zbog velikog međusobnog respekta, oba su trenera tražili taktičku disciplinu pogotovo u defenzivnom i srednjem bloku. Naravno, Dinamova je momčad kvalitetom nadmoćnija, ali domaći su nogometaši igrali bez kompleksa kako od njih i traži Garcija.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Ono što je u početku iznenadilo to je pristup Dinama. Bišćan nije od igrača tražio visoki pritisak, nego su puštali domaće stopere da mirnijim posjedom otvaraju igru. Čak se nakon 5-6 minuta više uočavala agresija Istre pritiskom visoko na posljednju liniju gostiju.

Prvo veliko uzbuđenje bilo je u 17.minuti kada je Bakrar nadmudrio Josipa Šutala i onda u kontri poslužio Kadušića, ovaj je na bok uposlio Hujbera, a povratna lopta opet je išla Kadušiću koji je sam s desetak metara pucao preko gola. Minutu kasnije prosvjedi domaćih. Nova kontra Istre, a Mišić je pokosio Mlinara oko centra, no sudac je pustio prednost. Nakon što se izjalovila akcija Puljana Strukan je samo usmeno upozorio Mišića, što je u najmanju ruku "poklon" igraču Modrih, i omogućio mu je da bez tereta igra dalje...

image
GORAN SEBELIC Cropix

Tri minute kasnije požutio je Perković nakon što je s leđa srušio Matheusa dok mu je bježao u kontru. No za Istru je problem da je zbog tog prekršaja Matheus očito ozlijeđen morao napustiti teren u 27.minuti. U 29.minuti dobra prilika za Mlinara ali njegov šut sa 16 metara bio je mlak i neprecizan. Puno je jači bio Drmićev šut u 30.minuti, ali Majkić je odbio, dok je najjači potez bio Špikićem, u 37.minuti. Nakon centaršuta s lijeva, sjajno je opalio iz voleja i lopta je fijuknula za malo iznad grede...

image
GORAN SEBELIC Cropix

U nastavku odnosi snaga se nisu bitnije promijenili.Vodila se velika borba između dva kaznena prostora, s ne baš izglednim prilikama za pogodak. Igor Bišćan je u nekoliko navrata iskazivao nezadovoljstvo potezima svojih igrača, i nekim odlukama suca, što je bio jasan znak njegova nezadovoljstva igrom. Istra je bila strpljiva, tražila kroz posjed putove do suparničkog gola. Ulaskom Menala i Topića umjesto indisponiranih Baturine i Drmića trener gostiju nastojao je razbuditi svoje igrače. Garcia je primijetio umor vrlo borbenog Kadušića, i ubacio je Mahmouda. U 78‘ minuti upravo je Topić bio u 100% prigodi za gol, ali njegov šut s 5-6 metara "na drugoj stativi" išao je pored gola. Na drugoj strani top šansa za Puljane. Bakrar je pobjegao Periću, i kad je ušao u kazneni prostor s desne strane mogao je dodati samom Mahmoud na lijevoj strani, ali bio je sebičan Alžirac i Livaković mu je "ušao u šut" i spasio momčad!

Do kraja utakmice gledali smo pokušaje jednih i drugih da dođu do gola, ali naposljetku je završilo bez golova, odnosno svakome po bod.


Prijenos uživo:

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

90. - Igrat će se pet minuta nadoknade.

89. - Dinamo stišće u samom finišu utakmice, ali ne uspjevaju probiti danas sjajan blok momčadi Gonzala Garcije.

79. - Kolosalna prigoda za domaće! Bakrar je izbio sam pred Livakovića, ali umjesto da doda Mahmoudu na drugoj stativi, Alžirac je odlučio pucati.

77. - Došlo je do kratkog prekida susreta uslijed bakljade s južne tribine.

76. - Mogao je Topić postati heroj samo deset minuta nakon ulaska s klupe, ali se nije najbolje snašao nakon centaršuta Ristovskog. Pucao je pored gola.

68. - Izveo je Ljubičić kratki korner, dao za Ivanušeca koji s ruba šesnaesterca puca visoko preko gola.

61. - I dok se na terenu ništa ne događa, Demoni se zabavljaju ispucavanjem konfeta sa sjeverne tribine.

56 - Ponovno je opasno sa strane Maura Perkovića. Dinamov lijevi branič primio je dodavanje Ivanušeca, a onda tražio nekoga od svojih na drugoj stativi.

54. - Prvi udarac Dinama u nastavku! Ristovski je potegnuo iz daljine, išlo je to u gol, ali siguran je Majkić.

49. - Opasnu loptu poslao je Marin koji je ostao sam na lijevoj strani, a Perić je intervenirao u pravom trenutku ispred Marešića koji je čekao na drugoj stativi.

46. - Nastavlja se susret u Puli

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. - Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

36. - Najbolju akciju na utakmici izradili su sada Modri. Ivanušec je osvojio velik dio terena, dao za Ljubičića koji je centaršutom pronašao Špikića koji efektno volejem gađa preko gola.

31. - Evo i Dinama! Drmić je primio dodavanje u šesnaestercu, a onda malo iz kosa uputio udarac. Spreman je bio Majkić.

30. - Drugi pokušaj Istre na dvoboju pripao je Mlinaru, ali on jednako kao i Kadušić nije uspio pogoditi okvir gola.

26. - Darwin Matheus neće moći nastaviti utakmicu. Brzonogi Venezuelanac pretrpio je ozljedu nakon duela s Perkovićem zbog koje je procjenio kako ne može više igrati. Umjesto njega na teren je ušao Mateo Lisica.

22. - Prvi igrač s žutim kartonom bivši je igrač Istre 1961. Mauro Perković.

21. - Nakon duplog pasa s Ivanušecom, Ljubičić pada u kaznenom prostoru i traži penal. Ni u ovoj situaciji Strukan nije pokazao na bijelu točku.

17. - Prva velika prilika na dvoboju! Najveći dio posla napravio je Bakrak koji je dočekao grešku Šutala, osvojio dosta prostora, poslao loptu na krilo za Hujbera koji povratnom pronalazi Kadušića, ali on iz izgledne pozicije gađa preko gola.

11. - Dinamo je prvi imao korner na utakmici. Nisu uspjeli Modri stvoriti konkretnu opasnost iz tog prekida.

7. Matheus je dugom loptom tražio Bakrara, ali Livaković je na vrijeme istrčao i otklonio opasnost.

6. - Neopreznost Šutala zamalo je kaznio Kadušić koji mu je oteo loptu na vrhu šesnaesterca, pao je napadač Istre 1961., domaći su tražili kazneni udarac, ali Duje Strukan se nije oglasio.

1. - Počela je utakmica na Aldo Drosini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 20:56