ZELJKO PUHOVSKI Cropix
INTRIGANTNO

Bišćan uoči povratka na Rujevicu: ‘Kako će me dočekati? Neka me dočekaju onako kako sam i zaslužio!‘

Dinamov trener Igor Bišćan u nedjelju se vraća na stadion gdje je nekoć vodio Rijeku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. svibanj 2023. 08:27

Dinamo u nedjelju gostuje na Rujevici. Ista je priča kao i prije utakmice sa Šibenikom. Dečkima sa Šubićevca to je nadmetanje bilo iznimno bitno jer su u teškoj borbi za ostanak, a sad je isto tako bitno momčadi Sergeja Jakirovića, koja je u žestokoj borbi za Europu.

Protiv Šibenika modri nogometaši nisu imali milosti. S obzirom na to da do kraja, u preostala dva kola u sudarima s Rijekom i Goricom, Bišćanovi dečki žele dvije pobjede i trijumfalni završetak prvenstva nakon što su već osvojili naslov prvaka, sigurni smo da će učiniti sve da i Rijeku puste “niz vodopad”.

Zagorca boli koljeno

Plavi dečki u šest posljednjih utakmica nisu primili pogodak, zapravo, otkako je došao Bišćan, primili su samo jedan, onaj na premijeri novog trenera maksimirskog kluba protiv Lokomotive. Želja im je da ga više ne prime do konca prvenstva...

image


DAMIR KRAJAC Cropix

- Dečkima je stalo, ulažu maksimalan trud kako bi protivniku otežali postizanje pogodaka. I onda, naravno, uz našu kvalitetu, našem suparniku nije jednostavno zabiti pogodak. Pokušat ćemo primati što manje pogodaka u budućnosti jer ozbiljne momčadi to tako rade - pričao nam je Bišćan nakon Šibenika.

Bilo mu je drago što je na toj utakmici “clean sheet” imao Ivan Nevistić, koji se nakon dugo vremena pojavio između vratnica, bio mu je to debi u HNL-u ove sezone. Na Rujevici se na vrata opet vraća Dominik Livaković. Danijel Zagorac ima malih problema s koljenom. Ako se oporavi do utakmice posljednjeg kola s Goricom, onda će vjerojatno dobiti minutažu, tako da bi sva trojica vratara imala minute ove sezone. Kad se radi o mogućem sastavu za Rujevicu, treba napomenuti da Špikić ima određenih problema s preponama, zato nije bio u kadru za utakmicu sa Šibenikom. On i Dino Perić su stiskali zube i igrali kad još prvenstvo nije bilo riješeno, Bišćanu je to jako drago jer, kako je rekao, “to govori nešto o našoj momčadi”. Vidjet će se hoće li Špikić biti spreman za nedjeljni ogled. A u tom ogledu trener Dinama dolazi na mjesto jednog od svojih bivših trenerskih angažmana. Riječanima je sigurno ostao u lijepom sjećanju jer je s njima osvojio Kup i to u finalu baš protiv Dinama. Itekako nas zanima kako će ga dočekati na Rujevici...

- Neka bude kako sam zaslužio! - kazao je Bišćan.

Usput, raskinut je ugovor o ustupanju Duje Čopa između Dinama i Šibenika, koji ga je uzeo na posudbu pa nedavno odbacio, a gdje će ovaj bivši hrvatski reprezentativac zaigrati nakon ljeta kad mu isteknu sve veze s maksimirskim klubom još je prerano za naslutiti.

DINAMO I RIJEKA U AKTUALNOJ SEZONI

02/09/22.

Dinamo - Rijeka 3:1

13/11/22.

Rijeka - Dinamo 2:7

19/03/23.

Dinamo - Rijeka 1:0

BIŠĆAN S RIJEKOM

42 26 9 7 82:39

BIŠĆAN S DINAMOM

7 4 3 0 12:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:50