MARKO TODOROV Cropix
PROCJENA BIVŠEG DINAMOVCA

‘Bit ću bezobrazno konkretan, Dinamu dajem 80% izgleda za prolaz. Norvežani su čak i malo prebahati...‘

Nogometni trener i bivši igrač Modrih nakon poraza od Boda
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 16:09

Igor Pamić, aktualni trener Karlovca, a prije toga brojnih klubova, nekadašnji centarfor Dinama i hrvatski reprezentativac jasan je po pitanju odnosa snaga Bodo/Glimta i Modrih, suparnika u play-off rundi Lige prvaka. Prvi dvoboj u Norveškoj u utorak je završio 1:0 pobjedom domaćina, a uzvrat je u srijedu u Maksimiru.

- Ovaj put ću biti bezobrazno konkretan u procjeni, bez obzira što se bavim nogometom i uvijek treba biti oprezan. Dakle, Bodo/Glimtu dajem vrlo male šanse. Ako je to što smo vidjeli u utorak bio njegov maksimum, a mislim da je tako. Taj je dan više Dinamo bio slab, onemogućen umorom i podlogom da se prikaže u pravom izdanju, nego što je norveški sastav nešto posebno ponudio. Neće im biti lako na Maksimiru, pogotovo što znamo da nisu ista momčad doma i na gostovanjima. Dakle, Dinamu dajem 80 posto izgleda za prolaz - jasan je Pamić.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

To je potkrijepio tvrdnjom:

- Ako Dinamo bude pravi, ne vidim način kako bi ga Bodo/Glimt mogao eliminirati. Posebno veseli što je zagrebački sastav uvijek sjajno reagirao kad je trebalo. Imao je loših partija, ali i u njima je napravio rezultat. Dinamo ima sve na svojoj strani, protiv Bodo/Glimta mu zasad nedostaje samo rezultat, no on će doći u srijedu kad će sve sjesti na svoje mjesto - naglasio je Pamić.

Ne vidim kvalitetu

Kako ste vidjeli prvu utakmicu i što će biti drugačije u drugoj?

- Dinamo u Norveškoj nije uspijevao izaći iz svoje trećine, uporno je to pokušavao kroz igru, ali nisu bili opasni. Nije im to polazilo za rukom, a nisu htjeli da se ide na drugu loptu. Nitko nije očekivao da će stoperi domaće momčadi ulaziti u igru, čak i jedan na jedan, što se rijetko viđa. Vrlo bitno je bilo što je Dinamo na taj način ostajao s manjkom jednog čovjeka u sredini terena, to se ne smije događati. U Zagrebu će biti drugačija situacija. Ništa u Zagrebu neće biti isto. Dinamo će se drugačije postaviti. U Norveškoj u većem dijelu utakmice nije išao na visoki pritisak nego je čekao domaćine u obrambenom bloku oko centra, koji nije funkcionirao kako je trebao, te je zbog toga imao poteškoće.

Mislite da će Bodo/Glimt igrati jednako kao u prvom susretu koji je dobio s jednim golom razlike?

- Uvjeren sam da će igrati na svoj način. Vidim po izjavama da su jako ohrabreni pobjedom, čak i malo prebahati. Ne vidim kod njih kvalitetu da bi mogli drastično promijeniti način igre. Drugo, čim je Dinamo primirisao njihovom kaznenom prostoru bilo je opasno, što govori da u obrani nisu najsigurniji. Za Skandinavce bih očekivao da su jaki u defenzivnom skoku, ali pojedine akcije Modrih su pokazale da začuđujuće nije tako. Desni bek Dinama Stefan Ristovski im je napravio izvjesne probleme centaršutevima, a tu u Zagrebu može biti još puno bolje za hrvatskog prvaka - ustvrdio je Igor Pamić.

Linker
16. travanj 2024 15:05