Petar Stojanović
 

 Boris Kovačev/Cropix
PETAR STOJANOVIĆ ZA SN

Bivši dinamovac već je porazio Astanu: ‘Modri ne smiju biti bahati, vidim ih u Ligi prvaka‘

"Dugo je putovanje u Kazahstan, teren je umjetna trava. Nije tamo lako igrati"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2023. 16:59

Dinamo u utorak kreće u svoju novu europsku avanturu. U Maksimir stiže kazahstanska Astana. Prije pet godina Modri su također igrali s prvakom Kazahstana, u gostima su pobijedili s 2:0, u Maksimiru s 1:0.

Bacili smo pogled na momčad koju je tog 14. kolovoza u Zagrebu vodio Nenad Bjelica.
Zagorac - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac - Ademi - Hajrović, Olmo, Gojak (od 70. Šunjić), Oršić (od 82. Perić) - Budimir (od 55. Gavranović).

Tako je to izgledalo, pogodak odluke postigao je Mario Gavranović u 74. minuti. Kao što vidite, niti jedan igrač iz te postave u utorak neće igrati protiv Kazahstanaca. Mogao bi to u teoriji biti Danijel Zagorac, ali znamo da se to neće dogoditi jer će braniti Dominik Livaković.

Nazvali smo jučer jednog igrača iz te generacije, slovenskog reprezentativca, igrača Empolija, Petra Stojanovića.

- Eto, baš sam u vlaku, putujemo na pripreme u Austriju - kazao nam je Stojanović.

Svi reprezentativci na broju

Priča nam da se sve brzo mijenja u nogometu, pa da tako nije čudo da baš niti jedan igrač osim Zagorca nakon tih pet godina više na stanuje u Dinamu.

- U ono vrijeme smo dobili dvije utakmice, nismo primili pogodak, ali koliko me sjećanje služi bile su to dvije tvrde utakmice. Astana je bila nezgodan protivnik. Sada bi bilo dobro da Dinamo već u Zagrebu stekne prednost, da dođe do pobjede. Jer, znate, dugo je putovanje u Kazahstan, teren je umjetna trava. Nije tamo lako igrati. Eto, reprezentacija je tamo prije nekog vremena igrala protiv Kazahstana, bilo nam je jako teško prilagoditi se na put i razliku u vremenu, pa i na taj teren. Kad smo prije pet godina tamo bili s Nenadom Bjelicom dobro smo se prilagodili.

U jedno je siguran...

- Dinamo je favorit protiv Astane, mislim da bi trebali preskočiti prvaka Kazahstana i uhvatiti 3. pretkolo Lige prvaka. Naravno, ne mislim da će biti lako, to nikako. Bit će teško, ali Dinamo ima kvalitetu koja je veća od one koju ima Astana. Vidim da su zasad svi ostali u plavoj svlačionici, nitko nije prodan, svi hrvatski reprezentativci su tu. U takvom sastavu Dinamo je jako moćan, zaista vjerujem da će pobijediti i nastaviti utrku za skupinom Lige prvaka.

Nisu zaslužili poraz od Hajduka

Prije neki dan razgovarali smo s Marinom Tomasovom, igračem Astane koji nam je kazao kako mu izgleda da je onaj Dinamo od prije pet godina bio bolji od ovog današnjeg.

- Ne bih se složio s Tomasovom. Gledao sam obje Dinamove utakmice protiv Hajduka, Superkup i prvo prvenstveno kolo. Modri su pokazali da su itekako kvalitetni, zapravo, po meni je zagrebački klub svake godine sve kvalitetniji i kvalitetniji. I neće ih pokolebati ovaj poraz od Hajduka u HNL-u. Zašto? U redu, nije zgodno, teško je izgubiti od najvećeg suparnika na Maksimiru, nije dobro tako startati u nacionalno prvenstvo. Međutim, ako gledamo realno, Dinamo nije zaslužio poraz. Da je Petković zabio iz jedanaesterca za 2:0, bilo bi gotovo. Da su igrali loše, trebali bi se zabrinuti pred Astanu, ali ovako to nije potrebno, znaju oni da su dobri i da su bolji od Kazahstanaca, samo ne smiju biti opušteni ili bahati, podcijeniti protivnika. Siguran sam da Dinamo ulazi u Ligu prvaka ili barem Europsku ligu - zaključio je Stojanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:47