DAMIR KRAJAC Cropix
SN POROTA

Bivši dinamovci: ‘Zašto ne bismo protiv njih osvojili bodove? Nisu to izvanzemaljci, imamo šanse za prolaz‘

Mladen Munjaković i Etto nahvalili su Plave nakon remija s Monacom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 03. listopad 2024. 22:25

Na utakmici s Monacom bili su i brojni bivši Dinamovi nogometaši, među njima i nekadašnji plavi veznjak, Mladen Munjaković. Evo i njegovih dojmova nakon 2:2 remija:

- Prevladava zadovoljstvo viđenom igrom, ali i okus gorčine zbog dva gola koja smo primili u završnici i tako prokockali pobjedu. Na najvišoj je razini bila Dinamova disciplina, kao i zalaganje igrača, te postavljena taktika, koja je bila besprijekorna - smatra Munjaković.

Što se to promijenilo u plavoj svlačionici u posljednjih desetak dana?

- Ne znam, na taj bi upit trebao odgovoriti netko tko je u svlačionici. Predmnijevam da se nešto ipak događalo, pa su onda loše igre u Münchenu i Koprivnici bile posljedica toga. No, to je sad iza nas, barem se nadam da je tako. I sad Dinamo opet dobro izgleda, momčad ima glavu i rep, igra opet ima smisao, pojedinci opet daju ono na što smo od njih navikli. Uvjeren sam da Dinamo u ovoj Ligi prvaka ima još mnogo toga za pokazati, nadam se samo da nam na kraju prvoga dijela natjecanja neće nedostajati ova dva boda za prolaz.

Koliko bi bodova moglo biti potrebno za prolaz?

- Minimalno devet! I vjerujem da Dinamo može to ostvariti. Ne bih kalkulirao protiv koga će osvajati bodove, jer u nogometu je sve moguće. Zašto Plavi ne bi baš protiv Milana u zadnjem kolu na Maksimiru osvojili neke bodove? Ili protiv Borussije Dortmund? Pa nisu to izvanzemaljci. S ovakvom igrom, Dinamo ima realne šanse za prolaz.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Što vam se najviše svidjelo kod Dinama u dvoboju s Monacom?

- Genijalni golovi Sučića i Baturine, pa izvrsna igre Baturine u oba smjera, trkački je dominirao, bio ga je pun teren. Nadalje, Ademi i Mišić vratili su se u formu, Petković je opet bio dobar. Jednostavno, dogodilo se nešto, čini mi se da je probijena psihološka blokada, pa smo vidjeli posve drugi pristup momčadi u cjelini. Kao bivši igrač, znam da se dogode situacije kad igrači padnu u depresivno stanje i ispadnu iz forme, pa im je potrebna jedna ovakva utakmica za povratak na pozitivnu stazu - smatra Munjaković.

Zadovoljan viđenim bio je i bivši Dinamov desni branič, Brazilac Etto:

- Lijepo je bilo vidjeti razigrani i ozbiljni Dinamo, opet su Plavi pokazali svoju kvalitetu na najvećoj sceni. Nije bilo straha ni skrivanja, baš su bili raspoloženi za igru. Oduševilo me zajedništvo svih igrača, osjetilo se da igraju svi za jednoga, taj je momčadski duh bio Dinamova najveća snaga protiv Monaca - rekao je Etto i nastavio:

- Nadam se da je sad krizno razdoblje iza Plavih. Onakva čudna utakmica kao što je bila protiv Bayerna, dogodi se jednom u 20 godina. Pa i Barcelona je izgubila protiv Bayerna 2:8, bilo je sličnih rezultata u povijesti, koji definitivno nisu odražavali stvarno stanje. A onda je teški poraz u Koprivnici bio samo posljedica tog minhenskog šoka. Pa čak i da nije došao novi trener, siguran sam da bi se igrači sami vratili u normalno stanje, "probudili" bi se i pokazali kako nisu zaboravili igrati nogomet.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Može li Dinamo dohvatiti drugi krug natjecanja?

- Utakmica s Monacom pokazala je da može. I da je bilo više koncentracije u završnici utakmice, već bi sad na kontu Plavi imali tri boda i kudikamo bi se ljepše gledalo prema preostalih šest utakmica. Sve je moguće, pogledajmo samo rezultate 2. kola. Bilo je tu niz iznenađenja, izgubili su i Bayern i Real, za koje se smatralo da će biti nedodirljivi na gostovanjima u Birminghamu i Lilleu. Još će se svašta događati, bit će tu još iznenađujućih rezultata i nadam se da će Dinamo biti u konkurenciji za plasman u daljnje natjecanje sve do posljednjeg kola - rekao je Etto.

Linker
04. listopad 2024 10:21