Jerko Leko, Sammir i Fatos Beqiraj

 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
KRAJ KARIJERE

Bivši golgeter Dinama otišao u mirovinu. Bio je najbolji strijelac HNL-a, zabio i Real Madridu

Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 86 nastupa i zabio 15 golova, a za Modre je zabio 37 pogodaka
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2023. 18:39

Poslije 16 godina dugačke profesionalne karijere, Fatos Beqiraj zatvorio je nogometno poglavlje nakon što je prije mjesec dana proslavio 35. rođendan.

"Zahvaljujem svim trenerima s kojima sam radio, suradnicima, klubovima u kojima sam igrao i koji su mi vjerovali, i najvažnije, navijačima koji su me podržavali od prvog dana. Danas govorim "doviđenja" sportu, ali nikada sportu. Igra će uvijek biti dio mene. Sada je vrijeme za novo poglavlje mog života, za nove funkcije, i bit ću dio ovo sporta na druge načine", napisao je na društvenim mrežama.

image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX

Hrvatskoj javnosti najpoznatiji je po tri i pol godine provedene u Dinamu. U Maksimir je stigao u ljeto 2010., a otišao je u siječnju 2014. U mandatu u zagrebačkom klubu, odigrao je 125 utakmica uz 37 pogodaka i 17 asistencija. Sezonu 2011./12. završio je kao najbolji strijelac HNL-a s 15 pogodaka, dok je sezonu prije bio najbolji strijelac hrvatskog Kupa s 10 pogodaka.

S Dinamom je osvojio četiri naslova prvaka i dva Kupa. Možda i najpoznatiji pogodak postigao je na jednoj od najvećih pozornica - Santiago Bernabéuu. Bilo je to u slavlju Real Madrida nad Modrima 6:2 u Ligi prvaka, a Beqiraj je glavom postigao prvi pogodak Dinama na tom dvoboju.

Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 86 nastupa i zabio 15 golova, a zadnji klub u karijeri bio mu je Mornar iz Bara.

image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 06:36