Ivan Radeljić

 

 NIKOLA VILIC Cropix
JE LI SVE GOTOVO?

Bivši hajdukovac bez dlake na jeziku: ‘Dinamo je toliko dominantan da je pitanje prvaka riješeno!‘

‘Oni mogu prodati igrača koji im nije bitan za 10 milijuna eura, a Hajduk ne može ni svog najboljeg igrača‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. rujan 2022. 15:10

Bivši defenzivni nogometaš mnogih klubova, među inima i Hajduka i Slavena Belupa, danas 42-godišnji Ivan Radeljić, nakon odlaska s trenerske klupe RNK Splita posvetio se daljnjem školovanju na Akademiji Hrvatskog nogometnog saveza, a logično je da i dalje pozorno prati sva nogometna zbivanja.

- Kratko i jasno - mislim da su Dinamovi nogometaši u svakom segmentu toliko dominantni u odnosu na ostatak Hrvatske nogometne lige da je to pitanje već praktički riješeno. U ovom trenutku Zagrepčani imaju čak jedanaest bodova prednosti u odnosu na pratnju, a kad tome dodate i njihovu igračku kvalitetu i dostupan novac, to je jako teško uhvatljivo - rekao je Radeljić.

Kaže kako modri igrači “prelagano” dobivaju utakmice u HNL-u i stoga ne vidi previše prostora za nekakve senzacionalne preokrete.

- Da, dinamovci praktički odrađuju prvenstvene utakmice, a u Europi su konkurentni svima, pa i onima iz kruga najboljih. Baš su postali pravi europski klub. Sve je kod njih nekako leglo na svoje, ali u cijeloj priči ključna je stvar novac.

Radeljić pritom objašnjava...

- Oni sad mogu prodati igrača koji im nije bitan za 10 milijuna eura, dok Hajduk ni svog najboljeg igrača ne može prodati za takav iznos.

Smatra da klubovi koji su imali šampionske ambicije ne bi trebali biti previše razočarani.

- Jako teško će ih biti dostići. Lokomotivu su, primjerice, dobili s pola gasa, a što će tek biti kad jednom ispadnu iz Europe i kad se potpuno okrenu prvenstvu? - zapitao se Radeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 04:22