Vedran Ješe

KONTROVERZNE ODLUKE

Bivši igrač Dinama o spornim situacijama s Maksimira: ‘Pretpostavljam da to rade da bude što više golova‘

Ja bih to sve izbacio i vratio na ono kako je bilo prije, ovo sada je izgubilo draž nogometa
Piše: Vito TomasObjavljeno: 18. veljača 2024. 22:30

Dinamo je u 23. kolu SuperSport HNL-a slavio 1:0 protiv Varaždina na Maksimiru. Poslije utakmice opet su se vukli sudački repovi, i to zbog (ne)dosuđenih kaznenih udaraca. Sporna je bila situacija iz 54. minute kad je Jelenić oštro startao na Pierre-Gabriela, a glavni sudac ni VAR se nisu oglasili. Rasprave je potaknulo i neoprezno igranje rukom Bernauera u 80. minuti kada je zapravo sam sebi loptu napucao u ruku te po tome nije trebao biti dosuđen jedanaesterac za Varaždin.

Obe situacije išle su na štetu Dinamu, a poslije utakmice slučajeve je prokomentirao i Sergej Jakirović.

- Živo me zanima analiza ovog jedanaesterca, ovo što sam ja vidio Bernauer je sebe napucao, to nije jedanaesterac. Ali sačekat ćemo analizu sudačke komisije.

Na sve se u HRT-ovoj emisiji Stadion osvrnuo i bivši igrač Dinama Vedran Ješe.

- Ja ne volim ove penale, ja bih vratio ono vrijeme od prije 10-15 godina kad je kažnjiva ruka bila isključivo ona koja bi spriječila gol. Ovo za što se sada sudi ruka je zaista loše, izgubilo je tu draž. Puno je drukčije za obrambene igrače, moraju konstantno paziti na položaj ruku, kad idu u duele moraju ih skrivati. Ja bih to sve izbacio i vratio na ono kako je bilo prije – dao je Ješe svoj iskaz pa dodao:

- Pretpostavljam da se to radi kako bi bilo što više golova, što više jedanaesteraca, no time se ubija nogomet i iz ničega se određenoj ekipi daje izravna prilika za gol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 22:15