Igrači Dinama

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
NAJAVA LIGE PRVAKA

Bivši Vatreni kaže da Dinamo ‘treba moliti Boga‘ pa otkriva: ‘Trebao sam nagovoriti Modrića na transfer...‘

Jurica Vranješ kaže da je očekivao furiozniji Dinamo protiv Hajduka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. rujan 2024. 09:45

Dinamo se nakon devet godina vraća u Allianz Arenu. Tada je u Ligi prvaka poražen 0:5, a nakon predstave s Hajdukom moglo bi se tek kazati da bi svaki povoljniji rezultat od spomenutog bio korak naprijed. Navijači se uvijek nadaju, nekad i čudu, Dinamovi fanovi žive za dvoboj u Münchenu, ali momčad će morati biti u daleko boljem izdanju nego u petak kako bi to bila zanimljiva utakmica za gledanje.

- Igrajući s tri kluba u Ligi prvaka (Leverkusen, Werder, Stuttgart) znam da je teško igrati domaće prvenstvo jer glave igrača već su na tim najvećim pozornicama. Meni je u petak Dinamo tako izgledao, da su misli bile na Bayernu. Iako, dosta se pitalo i Hajduka, koji se, uz sve probleme, dobro postavio od početka, izdržao nekoliko naleta i samo rastao. Dinamo se tražio, ali tek na kraju je imao konkretnije šanse. Livaja je zabio, Modri su mogli preokrenuti, ali nisu - prokomentirao je Jurica Vranješ, koji je karijeru izgradio u Bundesligi, a 2007. je igrao za Werder protiv Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Bivšeg Vatrenih pitali smo što u igri Dinama nije valjalo?

- Očekivao sam da će Dinamo furiozno krenuti, pogotovo što je Hajduk imao velike probleme, a zapravo su ušli u utakmicu s golemim respektom. Ekipa je bila postavljana ofenzivno, mislio sam da će napraviti uragan te riješiti utakmicu s dva-tri gola u pola sata. To je većina pratitelja nogometa očekivala. Međutim, Dinamo je ušao mlako, nije nokautirao Hajduk i s vremenom je bilo sve teže.

image

Dinamo - Hajduk

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Što Dinamo može u Münchenu?

- Nije ni Hajduk imao neke šanse na Maksimiru, pa je pobijedio. Naravno da nije dobro ići na takvo gostovanje nakon izgubljenog derbija. Mnogi sada misle da će Dinamo dobiti porciju, što Bayern želi napraviti jer njemu je bitno startati u novu Ligu prvaka s dobrom pobjedom protiv autsajdera. No, Dinamo je zadnjih godina postao ozbiljna ekipa, više ne prima pet ili sedam komada. Bayern je izraziti favorit, ali ne vjerujem da će dobiti s velikom razlikom.

Kako bi zagrebački sastav trebao igrati da neutralizira domaćine?

- Protiv Bayerna se moraš postaviti u nizak blok i tražiti šansu iz kontri preko igrača kao što su Hoxha, Cordoba, Pjaca... Molim Boga da ne prime rano gol, a onda, ako se stabiliziraju, sve je moguće, neki korner, slobodan udarac, pa da zabiju. Pa tko bi krenuo ofenzivno protiv Bayern od početka? Nema šanse, dobio bi pet komada. Bojim se da će Dinamovi ofenzivci moći napraviti dva-tri sprinta, a osim toga će se devedeset posto braniti.

Dakle, Dinamovi navijači bolje da ne gledaju utakmicu?

- Protiv ekipa kao što je Bayern možeš samo moliti Boga da ne izgubiš s prevelikom razlikom, pa onda da tražiš bodove sa RB-m, Slovanom, Celticom... Samo lud čovjek mogao bi reći da Dinamo u München ide pobijediti.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC Cropix

Na kraju nam je Vranješ ispričao zanimljivost.

- Sjećam se dobro utakmica mojeg Werdera i Dinama u kvalifikacijama LP 2007. godine. Tada smo imali puno sreće, u Zagrebu smo dobili sporan jedanaesterac, u Njemačkoj se Dinamo napromašivao. Godinu dana ranije Werder je htio kupiti Luku Modrića i nudio za njega 6,5 milijuna eura. Dinamo je tražio 8 pa nije došlo do dogovora. Uzeli su stoga Diega Ribasa da Cunhu iz Porta, koji ga je pristao prodati za 6,5 milijuna eura. Znam to dobro jer trener Thomas Schaaf i sportski direktor Klaus Allofs tražili su od mene i Ivana Klasnića da nagovorimo Modrića da dođe u Werder, a na Svjetskom prvenstvu 2006. Luka se kod nas raspitivao o tom klubu. Eto, to se nije dogodilo, a dvije godine kasnije Modrić je otišao u Tottenham za više od 20 milijuna eura.

Linker
15. rujan 2024 09:45