GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
KOGA ĆE IZABRATI?

Bivši Vatreni otpao s Dinamovog popisa za utakmicu godine, Željko Kopić ima i veliku dilemu u vrhu napada

Kako će izgledati Dinamov sastav za Pulu, a kako za veliki europski ispit protiv Seville
Piše: Damir Dobrinić/Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2022. 07:00

Naravno da slovenski drugoligaš Rogaška nije neko mjerilo kad je u pitanju Dinamo, ali prijateljska utakmica u srijedu ipak je mogla biti neki pokazatelj. Dva plava nogometaša posebno su se istakla, to su Bruno Petković i Rasmus Lauritsen.

Obojica su u Dinamovoj pobjedi od 6:0 postigla po dva pogotka. Kao što znate, Petković je imao problema s aduktorom na rovinjskim pripremama, a po povratku u Zagreb zaradio je crijevnu virozu. Utakmica sa Slovencima pokazala jest da se posve oporavio i da je spreman za Dinamovo proljeće. Dobio je veliku konkurenciju u Komnenu Andriću, koji još od kraja prošle sezone, preko priprema i startne proljetne utakmice s Rijekom igra odličan nogomet.

Kad smo nakon utakmice s Rijekom priupitali trenera Željka Kopića hoće li se Petkoviću biti teško vratiti u udarni sastav, s obzirom da Andrić igra odlično, odgovorio je...

- Bruno je nositelj kvalitete naše momčadi. Imao je problema s ozljedom, nakon toga crijevnu virozu, on nije upitan, bitan je igrač za Dinamo - rekao je Kopić.

Lauritsen kandidat

Zato će sad nakon povratka Petkovića i njegove očite potpune spremnosti za proljetni dio sezone biti zanimljivo vidjeti za koga će se trener Kopić odlučiti na nedjeljnoj utakmici s Istrom 1961. S obzirom da je u samom vrhu napada Mislav Oršić siguran i zabetoniran, hoće li Kopić u udarni sastav gurnuti Petkovića ili Andrića? To će biti zaista vrlo zanimljivo...

Danac Rasmus Lauritsen, nekada neprikosnoveni dio udarne momčadi imao je tešku jesen. Nakon onog startnog poraza od Slaven Belupa (0:2) izletio je iz momčadi, a nakon toga stigla je i ozljeda. U HNL-u je nastupio na samo sedam utakmica, od toga tek je četiri puta igrao svih devedeset minuta. U kvalifikacijama Lige prvaka bio je standardan, ali nakon ozljede i tu je ispao iz kombinacija još u kolovozu prošle godine.

U Europskoj ligi igrao je na tri utakmice, posljednju 45 minuta protiv Rapida u Beču. Definitivno je izgubio mjesto startera i sad ga na proljeće čeka velika borba za povratak u momčad. Dovođenje Rasmusa u ona izdanja kad je bio bitan dio momčadi veliki je zadatak Modre struke. Po onome što je pokazao protiv Rogaške, Ras, kako ga zovu u plavom domu, vraća se u formu. Možda ćemo ga već protiv Istre 1961 vidjeti u udarnom sastavu, ako se u potpunosti ne oporavi Dino Perić koji je zaradio ozljedu u ogledu s Rijekom.

Dinamo je objavio i popis za nadolazeće utakmice u Europskoj ligi sa Sevillom. Na njemu su novi igrači Petar Bočkaj i Mahir Emreli, dok na njemu više nema otišlih Dinka Horkaša, Marina Leovca i Jakov-Antona Vasilja te Duje Čopa, koji je još uvijek član maksimirskog kluba. Jesus Corona, Nemanja Gudelj i Anthony Martial novi su, pak, igrači na popisu kluba iz Andaluzije, suparnika Modrih u play-offu EL.

Linker
24. travanj 2024 08:59