ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NOVOSTI U DINAMU

Bjelica otkrio zašto Stojkovića nema u reprezentaciji, komentirao i novog igrača: ‘Jako je zanimljiv‘

"Bili smo bolji za jedan gol, ali to nije bio cilj utakmice", osvrnuo se na pobjedu protiv Poleta
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 19:59

Na "mini-pripremama" u Međimurju, Dinamovi nogometaši slavili su 1:0 u prijateljskoj utakmici protiv Poleta, kluba iz Svetog Martina na Muri.

Nakon utakmice, Nenad Bjelica komentirao je dvoboj.

- Utakmica je bila izjednačena i ravnopravna. Bili smo bolji za jedan gol, ali to nije bio cilj utakmice, cilj je bio da svi igrači dobiju šansu nakon dva treninga. Odradili smo danas još jednu trening-utakmicu i zadovoljan sam - rekao je Dinamov trener u uvodu.

Za Modre su u ovom dvoboju ponovno zaigrali Dino Perić, Sadegh Moharrami i Mauro Perković, dvojac braniča koji je izbivao s terena zbog ozljeda, a potonji se u ovom dvoboju opet ozlijedio.

- Naravno, kada igrači dugo ne igraju, treba im neko vrijeme da dođu do natjecateljske forme. Oni će se dizati iz utakmice u utakmicu, drago mi je da su opet tu. Vjerujem da nije ništa ozbiljno s Perkovićem, zapravo, želim da nije ništa ozbiljno. Iskrenuo je gležanj, otekao mu je gležanj, ali ne boli ga previše, pa ćemo vidjeti je li istegnuće ili mu je "otišao" ligament. Sada imamo tri slobodna dana i slijede nam pripreme za Istru.

image

Mauro Perković

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ovdje je Stojković mogao odraditi dva treninga, ali bilo je neizvjesno oko njega pa je Olić tako odlučio u dogovoru s nama

Iako je Dinamo igrao protiv četvrtoligaša, pobjeda je bila minimalna.

- Mogli smo očekivati da neće biti lagano, danas nikoga više ne možete lagano pobijediti. Dinamo je nedavno imao i Kup protiv četvrtoligaša, isto nije bilo lagano, i to u standardnom sastavu. Danas je bilo dosta juniora, ali važno je da smo svi zdravi završili, osim Perkovića. Neka se odmore sad tri dana i onda počinje ono pravo.

Za Bjeličinu momčad zaigrao je i Fallou Faye, 18-godišnji veznjak iz Senegala, kao i još par "klinaca".

- Vrlo je interesantan, vrlo interesantne kretnje. Također, Sven Šunta, igrač koji ima kvalitetu, tu je i Miljak... Zapravo, sve ih znamo, gledat ćemo ih i dalje. Ima tu još jako puno kvalitetnih juniora, svima ćemo im davati šansu.

image

Fallou Faye

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Luka Stojković propustio je okupljanje U21 reprezentacije, ali je zaigrao u prijateljskoj utakmici.

- Takav je dogovor bio s Olićem. Nismo znali hoće li biti na dispoziciji. Zadnjih deset dana nije trenirao. Ovdje je mogao odraditi dva treninga pa smo ga stavili, ali bilo je neizvjesno oko njega pa je izbornik tako odlučio u dogovoru s nama.

Nakon reprezentativne stanke, Dinamu slijedi težak i gust raspored.

- Radujemo se tome, imamo još 14 utakmica do zimske pauze. Trebamo svakoj utakmici prići najozbiljnije, tako će biti vjerujem već sad protiv Istre, a onda ćemo gledati dalje - zaključio je Nenad Bjelica.

image

Sv. Martin na Muri, 101024.
Prijateljska nogometna utakmica NK Polet - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Petar Andric.
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. listopad 2024 20:06