RONALD GORSIC Cropix
VELIKA POBJEDA MODRIH

Bjelica pojasnio ‘iznenađenje‘, nahvalio Modrog, pa ispalio: ‘Dečki imaju pravo na koju pivicu, nema limita‘

‘Potrudit ćemo se da i dalje ljestvica ima što ljepši izgled. Ali nema euforije‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. listopad 2024. 00:14

Nogometaši Dinama upisali su premijernu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka, u utakmici trećeg kola bili su bolji u Salzburgu od austrijskog doprvaka s 2-0 (0-0).

Dinamo je suparnika slomio golovima u drugom poluvremenu. U 49. minuti je strijelac za 1-0 bio Sandro Kulenović, dok je u 84. minuti Bruno Petković poentirao za 2-0 i time potvrdio slavlje hrvatskog prvaka. Bila je to prva gostujuća pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 1998. godine i slavlja u Amsterdamu protiv Ajaxa.

Prvi je na press konferenciju nakon utakmice stigao trener Salzburga Pepijn Lijnders.

- Probali smo se vratiti s deset igrača, vidjeli ste da smo probali doći do gola. Naši dečki znaju da ima još dosta utakmica u Ligi prvaka. Naučili smo nešto iz ovoga. I dalje ćemo učiti na utakmicama ovakve razine kakva je Liga prvaka. Vidjet ćemo što još možemo napraviti. Moramo podići glave i učiti nešto iz ovakvih utakmica. Ova momčad ima dosta potencijala, moramo ga iskoristiti u budućnosti. Imali smo dobrih trenutaka i protiv Dinama i u prijašnjim utakmicama, ali nismo uspjeli zabiti pogodak - rekao je trener Salzburga.

Nakon velike pobjede trener Nenad Bjelica stigao je ozarena lica. Kako i ne bi, Dinamo je odigrao odličnu utakmicu i došao do ogromnog trijumfa, a svaki trijumf u Ligi prvaka vrhunski je doseg, ono što se dugo pamti i u sjećanju ostaje kao zaustavljena slika. Konačno, iako nije bio na klupi, Bjelica je spremao momčad i prvi put kao trener pobijedio je Salzburg. Bilo je prvo pa muško, baš u Ligi prvaka. Hrvatski novinari su ga dočekali pljeskom. I ispratili ga pljeskom...

- Prije svega, čestitke svima, igračima, navijačima koji su nas bodrili i dominirali na tribinama, kao mi na terenu. Veliki je ovo dan za nas, ali svjesni smo da još moramo raditi. Ne znam kog bih posebno izdvojio, jer svi su bili odlični. Imali smo utakmicu pod kontrolom cijelo vrijeme. Sretan sam i zadovoljan, ali ne padam u euforiju. Kompletna momčad je odigrala odličnu utakmicu - kazao je u uvodu Bjelica.

image
RONALD GORSIC Cropix

Bjelica je prvi put pobijedio Salzburg? Konačno je srušena ta statistika...

- Najvažnije jest da smo nakon 26 godina pobijedili. Možda je nisam niti srušio tu neugodnu tradiciju, jer je utakmicu vodio Danijelu Jumić. Kojem naravno čestitam. Ja si to sve vodim kao svoje utakmice. Imam iskustva praćenja s tribina, ha, ha, ha.. Hodao sam kao Baltazar drugo poluvrijeme. U prvom poluvremenu sam sjedio, ali u drugom nisam više mogao izdržati.

Pričalo se i o strijelcu Sandru Kulenoviću...

- Kulenović je bio podcijenjen, sretan sam zbog njega, zbog svih. Petkovića moramo čuvati, jer je puno izazova ispred nas.

Počeo je Ogiwara?

- Htjeli smo lijevu nogu na lijevoj strani. Savršeno je odradio svoj posao, kod prvog gola je centrirao.

Lijepo je vidjeti Dinamo na ljestvici Lige prvaka ispred Bayerna, Atletica, Milana, PSV-a, Leipziga...

- Da, lijepo je vidjeti ljestvicu. Mi ne možemo utjecati na njihove rezultate, možemo samo na svoje. Rekli su da nam je nekih 10-ak bodova dovoljno da budemo među 24, mislim da to nije nemoguće ostvariti. Potrudit ćemo se da i dalje ljestvica ima što ljepši izgled. Ali nema euforije. Vidjet ćemo gdje ćemo završiti u Ligi prvaka. Sad smo koncentrirani na Osijek, a kasnije ćemo razmišljati o sljedećoj utakmici u ovom natjecanju. Znate da je tanka linija između pukovnika i pokajnika, sretan sam zbog zbog cijelog kluba. I ja sam taj koji ne smije padati u euforiju, ali niti u depresiju kad nas ne ide. Puno posla je pred nama, moramo dobiti dvije HNL utakmice, a onda nas čeka Slovan. Dečki večeras imaju pravo na koju pivicu, danas nema limita - zaključio je Bjelica

Linker
24. listopad 2024 00:15