Nenad Bjelica

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
IVKOVIĆ I ŠPEHAR ZA SN

Bjelica pred ogromnim izazovom: ‘Onaj tko je to izjavio treba se zapitati zna li išta o nogometu‘

‘Izjava o korporaciji? Nema to veze, meni i dan-danas govore da sam zvezdaš‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. rujan 2024. 11:54

Kako na ponovni dolazak Nenada Bjelice u Maksimir gleda hrvatska nogometna scena? Je li Dinamo dobro izabrao, hoće li trener koji je već bio u plavom domu i ostvario zapažene rezultate i ušao u povijest nakon što je nakon 49 godina uspio dohvatiti europsko proljeće opet biti "bingo"? Jer u eteru su se nakon što je smijenjen Sergej Jakirović pojavljivala i neka druga imena, bilo je tu i stranih trenera s jakim nogometnim pedigreom. Ipak, na koncu se plavi klub odlučio za provjereno, ono koje je već bilo u Maksimirskoj 128.

- Zapravo sam iznenađen što je Dinamo izabrao Bjelicu. Jer svaki povratak je težak. Pogotovo što je njegov boravak u prvom mandatu u Dinamu bio najbolji trenutak u karijeri Nenada Bjelice kad se gleda kako je sve izgledalo nakon što je otišao. Imat će vrlo težak zadatak. Pred njim je miks Lige prvaka i SHNL-a, to će biti zapravo najteže pronalaženju balansa momčadi. Sjećam se da je netko kazao da je ova momčad koja sad stanuje u Maksimiru bolja od one koju je Bjelica imao u prvom mandatu. Taj koji je to izjavio mora se zapitati zna li uopće išta o nogometu - kazao je u uvodu Tomislav Ivković.

Ne smije trpjeti

Veli da je vrlo bitno da europske utakmice u Ligi prvaka ne skrenu pozornost s nacionalnog prvenstva koje je za Dinamo naravno uvijek najvažnije.

- Prvenstvo ne smije trpjeti. Mnogo veća je potrošnja u Ligi prvaka u odnosu na SHNL. Liga prvaka mora za Dinamo biti "liga karaktera", volje i želje koja je nedostajala u utakmici s Bayernom, a u prvenstvu se moraju dobivati utakmice na kvalitetu, a mnogo puta i na mišiće. Dinamov karakter je od danas pa nadalje pod Nenadom Bjelicom na kušnji.

Neki kažu da je iznenađenje što je izabran Bjelica zbog onakvog rastanka s klubom u prvom mandatu, a pogotovo zbog one izjave kad je bio trener Osijeka kazavši da su Dinamo i Rijeka korporacija?

image

Nenad Bjelica

SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- Ma, nema to veze... Meni još i dan-danas, i ovi koji su sad u klubu, govore da sam zvezdaš! A ja sam dijete Dinama i grada Zagreba. Nekima se mogu neke stvari progledati kroz prste, nekima ne. Ali ta Bjeličina izjava o korporaciji ne treba biti uopće nešto o čemu se treba raspravljati niti uzimati za zlo. Takve izjave se ponekad daju u "žaru borbe", dok su svi vrući, nakon utakmica. Puno toga se tada kaže što se ne bi trebalo kazati - zaključio je Ivković.

Obostrana želja

A što na sve kaže Robert Špehar?

- Nenad Bjelica je imao dobrih trenutaka u Dinamu, ostvario je dobre rezultate. Nakon njih činjenica jest da je završen njegov prvi mandat na način na koji je završen. Nakon toga je Bjelica vodio Osijek, Trabzonspor i Union Berlin i svuda je dobio otkaz. Razumijem Bjelicu, željan je da se ponovno uhvati posla - kazao je Špehar.

image

Nenad Bjelica

Tim Goode/Pa Images/Profimedia

Dodao jest da je plavi klub očito imao i neke druge opcije.

- Koliko sam vidio u medijima, Dinamo je kalkulirao s nekim stranim imenima, pokušao je dovesti neke druge trenere. Ali očito je postojala obostrana želja da Bjelica opet bude na klupi. On poznaje neke igrače koji su bili u svlačionici u njegovom prvom mandatu, nadam se da će Bjelica biti dobar odabir Dinama - zaključio je Špehar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 11:54