Navijačko mnoštvo Dinama

 BORIS KOVACEV Cropix
PRIPREME ZA DAN D

Bjesni bitka kakvu Dinamo ne pamti: Broj članova eksplodirao, ovo je trenutna brojka i velika prilika za navijače

Traje borba među povjerenicima za ulazak u Skupštinu koja će odrediti budućnost kluba.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2023. 18:08

Približava se Dan D za Dinamo. Naravno, radi se o Skupštini koja će se održati 9. ožujka i nakon koje bi definitivno trebalo biti jasno u kojem smjeru kreće zagrabački klub, kad se radi o upravljanju. Trener Ante Čačić i dečki na terenu su svoje odradili na najbolji mogući način, osigurali su još jedan naslov prvaka, sad su oči uprte u kancelarije. Stižu nam vijesti s ‘terena‘ koje govore da obje strane rade na učlanjivanju novih članova i da se to radi ubrzanim tempom. Jer bi na Skupštini upravo mogli odlučiti glasovi povjerenika koji će se plasirati u novi sastav najvišeg Dinamovog tijela.

Podsjetimo, oni povjerenici koji učlane najviše ljudi, dobiti će svoje mjesto u Skupštini. Zbog tog ubrzanog ‘popisa‘ članova, brzo se i naglo povećalo članstvo dok smo pisali ovaj tekst, plavi klub ih ima 24 tisuće. Za usporedbu, u 10. mjesecu prošle godine broj članova bio je oko 10.000, dakle u manje od pola godine narastao je za dva i pol puta. I taj broj doslovno raste iz sata u sat...

Pisali smo već, traje borba za članove u ‘Zagrebu i okolici‘, te u Bosni i Hercegovini. Ne zna se točno tko je u prednosti. Naravno, ‘zg-struja‘ najviše članova dobija iz redova najvatrenijih navijača, Bad Blue Boysa, koji preko povjerenika mogu dobiti svoje mjesto u Skupštini.

Jasno jest da je ovo velika prilika za navijače, koji godinama žele imati svoj glas u klubu. Ulaskom u Skupštinu, mogu se boriti i za promjenu Statuta koji se drži kao najvećim kamenom spoticanja kad se radi o njihovoj želji za demokratizacijom Dinama.

Inače, na toj toliko isčekivanoj Skupštini ćemo dobiti odgovor i na još jedno zanimljivo pitanje. Naime, na onoj prosinačkoj, izglasano je nepovjerenje članu Uprave Krešimiru Antoliću, što na kraju nije prihvatio Izvršni odbor. S obzirom da Antolić napušta Dinamo, to je riješeno, biti će zanimljivo vidjeti hoće li to možda neke skupštinare navesti na promjenu ‘boje dresa‘?

Uglavnom, prije Skupštine, održat će se ove srijede novi sastanak Izvršnog odbora. Još se ne zna hoće li to biti prije ili poslije utakmice s Lokomotivom. Vjerojatno će izvršnjaci zapravo samo provjeravati kako stoje s glasovima kad se radi o ožujskoj Skupštini...



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim

riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju

između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu

SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. ožujak 2024 21:51