Kerstin Jönsson/AFP/Profimedia
KOMENTAR DRAŽENA ANTOLIĆA

Bojimo se za Dinamo. Ljudi, stanite ako vam je klub imalo mio i ako vam njegov dignitet išta znači

Oni koji se najviše kunu u ljubav prema klubu čine mu štetu kakvu nije napravio nijedan neprijatelj
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 12:36

S popriličnim iznenađenjem čitali smo “dirljivo” otvoreno pismo veterana Dinama, puno “bezgranične ljubavi” prema klubu, njegovim vrijednostima, tradiciji, brige za imidže i ugled uz jak napad na one koji “igraju prljave igre”, zaključeno na način koji se može sažeti u tri riječi: Mamićevi do groba! Znamo da je Zdravko nekima od njih, i još mnogima drugima, izravno pomogao u životu, razumijemo da se osjećaju dužnicima, ali halo - jesu li napravili potez koji će Dinamu činiti dobro? S pozicije klupskih legendi jedino to se od njih treba očekivati.

Nije trebalo puno vremena da počnu javljati neki od tobožnjih potpisnika kako ništa nisu potpisali, da ni u kojem slučaju ne žele birati strane, pa nikako ni ovu u koju su mimo svojeg znanje svrstani, da bi se petorica odjednom oglasila s takvim priopćenjem. I ekspresno smo dobili odgovor jesu li ti veterani osvjetlali obraz ili dodatno pridonijeli denunciranju Dinama.

Kome zapravo služe?

U ratu koji razara klub, raskol među nekadašnjim igračima samo je simbolika razdora u navijačkom korpusu. Udara se ispod pojasa, zabijaju noževi u leđa, novinar osjeća potrebu zavapiti: Ljudi, stanite ako vam je Dinamo imalo mio, ukoliko vam dignitet kluba išta znači, stanite dok vadite prljavo rublje jer kako jurišate moglo bi se početi vaditi i nešto drugo pa da sve ode k vragu!

Prisluškivanja, praćenja... što smo sve ranije slušali, sad lažiranje pojedinih potpora, gruba i nesmiljena borba za klupski novac u kojem Dinamo stradava i stradavat će sve više. Oni koji se sada najviše kunu u ljubav prema klubu čine mu štetu kakvu nije mogao niti jedan neprijatelj. Zvuči grubo i netko će zamjeriti, ali nakon gadljivih metoda koje se koriste za najprizemnije interese čovjek se sjeti Hajdukove kampanje #prgavafamilija i može samo reći da bi opis Dinama, kakav je danas iznutra, mogao biti #prljavaobitelj.

Zdravko Mamić mnoge je zadužio i čovjek bi se u jednu ruku gotovo divio odanosti koju mu iskazuju svi ti ljudi iz Skupštine i kluba koji su objektivno s ovime što rade ušli u nešto čemu mnogi nisu dorasli, samo da bi zadržali Dinamo Zdravkov, kako bi preko njih i dalje mogao vladati. Ali, zar zaista vjeruju da je to moguće? Da će Mamić voditi na daljinski klub iz druge države? Ili nekima to i nije presudno, nego jednostavno žele ostati dosljedno iz Mamića, a u Dinamu će, možda i nesvjesno, otvoriti vrata trećoj strani? Zar misle te legende kluba, a na listi potpisanih ih je zapravo malo koji su prave legende, da će zato što služe čovjeku koji je osuđen za pljačku Dinama zaista po njima biti nazvano ime tribine, ulaza ili lože?

Gadno stradavanje

Ako se brzo ne riješi stanje, ukoliko ovo ratovanje puno hipokrizije i nemorala potraje, bojimo se da će samo dobivati maha i da će Dinamo gadno stradati. Svi koji išta mogu učiniti, od sukobljenih strana do politike, ako im je imalo stalo do Dinama, morali bi odmah reagirati i promijeniti strategiju. Ne samo da se “mačevaju” Skupština i Izvršni odbor/Uprava, sad su u to uvukli i bivše igrače i to neke protivno njihovoj volji. Jadno. Bojimo se za Dinamo. Jednom će ovome doći kraj, ali što se dublje zakopaju ostat će teže posljedice. Što je najgore, konačan rasplet ne vidi se jasno, a nove runde difamiranja zacijelo se već pripremaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:33