Gabrijel Rukavina se našao na meti velikih klubova

 DAMIR KRAJAC Cropix
SN DOZNAJE

Bomba iz Maksimira: Nogometni div želi Dinamovog dragulja koji je srušio Real, već je kontaktirao Modre!

Na adresu hrvatskog prvaka je stiglo zanimljivo pismo namjere iz njemačke Bundeslige
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 10:08

Bomba iz Maksimira! Iz pouzdanih izvora saznajemo da je bundesligaš Leipzig poslao pismo namjere za kupovinu Gabrijela Rukavine (18). Naša saznanja govore na njemački klub nije u pismu odaslo cifru koju je spreman ponuditi za mladog igrača kojem je radno mjesto lijevo krilo, jer ima iskustva, već je s Modrima poslovao u transferima Danija Olma i Joška Gvardiola. Znaju dobro u Leipzigu da je najbolje da se s maksimirskim klubom prvo treba dugo i analitički razgovarati kad se radi o cijeni, da se prve ponude obično kad je Dinamo u pitanju odbijaju s smješkom.

Dečko koji je veliki fan Barcelone i kojem je uzor Luka Modrić sin je bivšeg Dinamovog nogometaša Tomislava Rukavine, bivšeg izbornika hrvatske selekcije U-17. Tata Rukavina ordinirao je po desnoj strani, bio je odličan desni branič, a sin mu igra na dijametralno suprotnoj strani terena. Radi se o ogromnom talentu, još jednom velikom izdanku Dinamove nogometne škole.

Na netom završenom memorijalnom turniru ‘Mladen Ramljak‘ upravo je svojim pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade srušio Real Madrid. Da se rado o dečku pred kojim je velika budućnost najbolje govori činjenica da ga je trener Ante Čačić poveo na prošle ljetne pripreme prve momčadi. Znamo da Čačić nije želio na prirpreme voditi previše igrača, da je ‘stesao‘ roster, ali inzsitirao da se nađe mjesta za Rukavinu, dečka koji je naravno, shodno svojoj kvaliteti igrao za mlade hrvatske selekcije.

Prošle sezone igrao je za drugu momčad Modrih postigao je četiri pogotka, jednom je bio asistent. Da je dečko koji je imao pravo zaigrati za prvu momčad pokazao je u pripremnoj utakmici protiv slovenskog drugoligaša Nafte kad je odigrao sjajno prvo poluvrijeme. Istaknuo se Rukavina brzinom i prodornošću, kao i spretnim baratanjem s loptom. Ima dobar udarac, a pokazao je i da zna asistirati, upravo je on namjestio pogodak za vodstvo kojeg je potpisao Komnen Andrić.

Hoće li Dinamo odgovoriti na pismo namjere koje je stiglo iz Leipziga nismo saznali, o tome će se razgovarati tijekom slijedećh dana. Inače, Ante Čačić mladog talentiranog dečka nije odveo u Norvešku na utakmicu s Bodo/Glimtom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 02:14