Bruno Petković

 RONALD GORSIC Cropix
IŠČEKIVANJE NA MAKSIMIRU

Bookmakeri objavili: Ovo je glavni favorit za klupu Dinama. Jedno ime bilo bi potpuni šok

Mnogi zamišljaju kako bi prošao trenerski derbi Dinama i Hajduka s dva stara, dobra ‘kostolomca‘
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. rujan 2024. 11:32

Prvo je "izletio" Lucien Favre, onda se u subotu kao kandidat pojavio Walter Mazzari, u međuvremenu eterom kolaju i druga strana imena, iza kojih, jasno, stoje "neprikosnoveni" izvori. Ipak, realno, teško je probiti spužvom obloženu sobu u kojoj Marko Marić i Velimir Zajec poput profesora Baltazara traže rješenje za vruću Dinamovu klupu.

Marić je poznat kao zakopčan čovjek, kojem je tajnovitost glavni forte u pregovorima i traženjima igrača, a odsada i trenera, stoga je doista teško proniknuti u kojem smjeru Dinamov ključni dvojac u ovoj velikoj audiciji kani ići. Logičnim se nakon svih izjava i informacija čini da Dinamo nakon dugo vremena kreće po stranca, a zbog habitusa, još je nekako logičnije da bi taj stručnjak trebao biti s francuskog govornog područja, u kojem se Marić etablirao i isprepleo svoje kontakte.

Kovač bi bio senzacija

Pa ipak, u subotu se na jednoj kladionici pojavio znakoviti "specijal" s listom potencijalnih novih trenera, a ponuda je vrlo šarolika, no pritom i indikativna. Pogotovo ako je ta kladionica uspjela "probiti" neku "bubicu" u maksimirsku tajnu sobu, gdje stoluju Marić i Zajec. U prijevodu: znaju li možda "bookmakeri" nešto više od nas? Imaju li doista informaciju koja mijenja smjer potrage?

image

Nenad Bjelica

Michael Taeger/imago Sportfotodienst/profimedia

Jer prema njima, favoriti su prilično (ne)očekivani: Bjelica (1,80), Sopić (2,50), Jovićević (2,30), Kek (2,50), Čabraja (3,0), ali i Kovač (3,0) te - Terzić (3,50). Bjelica uvijek slovi kao jedan od favorita no zbog situacije s Union Berlinom, s kojim još uvijek ima ugovor, ali i načina rada, teško ga je vidjeti u povratničkoj misiji, dok je činjenica da si je Dinamo uzeo "time-out" do odluke logično stavila sa strane trenere tipa Sopić, Jovićević, Čabraja... Pritom, naravno, dolazak Nike Kovača bio bi senzacija, a Edina Terzića potpuni šok iz onih neostvarivih kombinacija.

Dinamu treba šljaker i arhitekt

Među kandidatima su još i Robert Prosinečki (4,50), Igor Bišćan (5,00), Damir Krznar (6,00), Sandro Perković (7,00), Vedran Ćorluka (8,00), Goran Tomić (8,00), Valdas Dambrauskas (12,00), Gonzalo Garcia (12,00), Slaven Bilić (15,00), Krunoslav Jurčić (15,00), Branko Ivanković (15,00), Igor Štimac (20,00), Vahid Halilhodžić (20,00), Ante Čačić (20,00), pa čak i donedavni trener Rome Daniele De Rossi (25,00), što je, inače, jedno od "mokrih snova" starih zaljubljenika u "calcio", čeličnih startova. Naime, mnogi zamišljaju kako bi prošao trenerski derbi Dinama i Hajduka, s dva stara, dobra "kostolomca" na suprotnim stranama. Teško ostvariv scenarij, ali dobro, doista, zvuči: De Rossi vs. Gattuso, derbi Dinamo - Hajduk.

U svakom slučaju, na popisu, kao što vidite, nema niti jednog klasičnog stranca. Što znači da ipak fali ključni dodatak ovom trenerskom "derbiju" i audiciji svih audicija, koji bitno mijenja smjer Dinamove današnjosti i sutrašnjice.

U svakom slučaju, u traženju novog šefa svlčaionice, treba ići za onim koji će stvarati, i igru i igrače, jer osim novih uzbuđenja u Ligi prvaka te nastavku HNL-a, "modre" uskoro čeka veliki remont i (polagana) smjena generacije. Prevedeno, Dinamu treba šljaker koji će razbiti zidove, arhitekt modernih stilova, ali i profinjeni statičar koji neće narušiti temelj ove momčadi, kluba, vizije i strategije. Oglas, u biti, uopće nije jednostavan, a pitanje glasi: tko uopće na tržištu od dostupnih majstora i inženjera ima sve navedene atribute...?

Linker
21. rujan 2024 11:36