ANGELOS TZORTZINIS/AFP/PROFIMEDIA Angelos Tzortzinis/afp/profimedia
‘U RASULU SMO...‘

Brutalno svjedočanstvo nakon kaosa u Ateni: ‘Bataljon hrvatskih neonacista slobodno nas je uništavao‘

Blatantne laži i odluke koje graniče sa zdravim razumom, sve to izjednačuje napadače sa žrtvama‘
Piše: SNObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 10:59

Grčko tužiteljstvo nastavilo je s ispitivanjem i saslušavanjem hrvatskih navijača koji su u ponedjeljak navečer navodno sudjelovali u neredima u Ateni. Podsjetimo, istoga je dana život izgubio 29-godišnji AEK-ov navijač Michalis Katsouris. AEK-ovi navijači sukobili su se na atenskim ulicama sa združenim snagama Dinamovih i navijača Panathinaikosa, drugog atenskog kluba, s kojim su ovi u bratskim odnosima.

Policija je već sljedećeg dana priznala da je došlo do niza propusta u osiguravanju gradskih ulica i područja za koja se pretpostavljalo da bi mogla biti "žarišta" određenih sukoba. Priznali su i da su pogriješili s postupanjem prema hrvatskim navijačima od trenutka kad su ovi iz Albanije ušli u Grčku. Sada se zbrajaju greške i propusti, a čitavu priču dodatno podgrijavaju grčki mediji.

Portal Newsbreak.gr donosi tekst o čudnom, možda i sumnjivom ponašanju grčkih snaga reda u trenucima kada je trebalo djelovati prema navijačima u gradu i okolici.

- Grčka policija pretvara se u odvjetnike beznadnih hrvatskih neonacista! Blatantne laži, nevjerojatni propusti i odluke koje graniče sa zdravim razumom, sve to daje alibi napadačima i izjednačuje ih sa žrtvama - piše na portalu uz dodatak:

- Ne poštuje se niti najmanje nesretnog Michalisa koji je zbog svega platio životom. Sve je to dopustila policija svojom gotovo nikakvom reakcijom.

Nije to sve, novinar Vassilis Galoupis poentira s ovom tezom:

- Prvi je ovo puta u povijesti moderne Grčke da bataljon od stotinu neonacističkih ubojica uništava zemlju s ciljem da nekog ubije, uz svo predznanje s kojim raspolaže policija. Ona je Hrvatima dopustila da dođu u Atenu, da se ekipiraju, dođu pred stadion AEK-a, napadnu civile, žene i djecu te da na kraju nekog ubiju. Ovakva Grčka je u rasulu - zaključuje.

Linker
16. lipanj 2024 10:46