Dario Šimić

 Profimedia/Cropix/SN
POTRESI U MAKSIMIRU

Butina nije jedini: Iz Dinama odlazi bivši igrač iz Mamićeve struje, Šimić dovodi dvojicu novih trenera

Doznajemo da se dio zaposlenika kluba protivio smjeni Tomislava Butine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. svibanj 2023. 20:06

Onog trenutka kad je Dario Šimić stigao u Dinamo, primarni zadatak bio mu je revitalizacija nogometne škole. U plavom domu nisu bili nimalo oduševljeni kako škola funkcionira, pa smo već tada, dok se Šimić tek zagrijavao za ‘ulazak u igru‘ pisali da svima u nogometnoj školi ugovori imaju rok trajanja do 30. lipnja ove godine, te da mnogima, uključujući i šefa Tomislava Butinu neće biti produženi.

Kako su nam tada u plavom domu govorili; ‘nitko neće dobiti otkaz, nego se samo ljudima neće produžiti ugovori‘. Ljepše zvuči, zar ne? Dakle, bilo je to dosta ranije, kad se nije znalo kakve će rezultate do konca prvenstava imati mlađe dobne kategorije Modrih. A to je zapravo i krucijalna tema ove priče. Glavni razlog činjenice da se ugovori većini u školi neće produžiti je kvalitativni pad maksimirske nogometne akademije, a ne rezultati!

Marko Marić novi šef Škole

Šimić je dakle gledao širu sliku, a manje se držao činjenice da u tri glavne kategorije, kod pionira, kadeta i juniora nije osvojen niti jedan trofej. Istina, juniori su još u igri na naslov, ali Hajduk je tu u prednosti, ovisi sam o sebi. Bilo bi naravno zgodno čuti od Darija Šimića što se točno zamjera Butini i njegovim trenerskim štićenicima kad se generalno radi o padu kvalitete rada s mladima, ali s obzirom na to da se član Uprave javno ne oglašava, to za sada ostaje tajna.

No vjerojatno ćemo sve čuti kad dođe do konačnog razlaza s ljudima kojima ugovori istječu zadnjeg dana lipnja. Kad je u pitanju Butina, nisu svi bili za njegov odlazak iz kluba. Ako ništa drugo, vidjeli su ga na nekim drugim klupskim pozicijama, imao je on svojih zagovornika. Vjerojatno bi i ostao, ali prema našim izvorima, nakon svega i razočaranja, jer je znao što mu se sprema, čovjek kojem su navijači ispjevali onaj refren ‘i na strani i kod kuće Bućo brani nemoguće‘ će napustiti plavi brod.

Tko će biti novi ljudi u plavoj školi koji startaju početkom srpnja?

Novi prvi čovjek škole trebao bi postati Marko Marić, sin bivšeg vratara Dinama Zvonka, bivši igrač, koji se u Maksimir vratio kao pomoćnik Cice Kranjčara. Radio je kao skaut, bio pomoćnik i Ivanu Leki u Kini. Marić je pomagao Dariju Šimiću oko skautiranja i razgovora s potencijalnim pojačanjima Modrih. Radi to i dalje, Šimić u njega ima maksimalno povjerenje.

Ni Poldrugač neće dobiti produljenje

Šimićev prijedlog jest da novi trener juniora umjesto Ivana Senzena bude Ivica Banović, a da trenera kadeta Andreja Miokovića zamijeni Ivo Milić. Banović je nogometnu karijeru počeo u NK Zagreb, ali je najveća priča karijere bila Njemačka, igrao je za Werder, Nürnberg, Freiburg, Duisburg, Energie Cottbus... Igrao je i dvije utakmice za Vatrene, prijateljsku protiv Izraela i kvalifikacijsku za SP protiv Bugarske. Ivo Milić je već bio u Dinamu, uspješan u mlađim dobnim kategorijama... Kad se radi o pionirima, Šimić se još nije izjasnio.

image

Dalibor Poldrugač

Ronald Goršić/Cropix

Još će jedan bivši igrač Modrih napustiti Maksimir. Radi se o Daliboru Poldrugaču, kojem ugovor također ima rok trajanja od 30. lipnja, a novi neće dobiti. Poldi je bio klupski skaut, a vodio je i Dinamove veterane. On je na onoj poznatoj ožujskoj Skupštini bio na strani struje koju smo zvali ‘struja Zdravka Mamića‘. U plavim dvorima na programu nova sistematizacija radnih mjesta, ne samo onih u nogometnoj školi. Mnogi nisu sigurni da će nastaviti svoj posao u Maksimirskoj 128, neki će pak sigurno promijeniti svoje dosadašnje pozicije. Dinamo se mijenja na svim razinama, pred nama će biti novo lice zagrebačkog kluba.

Linker
25. travanj 2024 17:32